9 live concerten waar Sublimefans zich op kunnen verheugen
0

9 live concerten waar Sublimefans zich op kunnen verheugen

Vanaf 26 juni gelden praktische alle lockdownmaatregelen niet meer. Voor wie reikhalzend heeft uitgekeken naar live concerten, kan deze data in zijn agenda zetten.

Kun je het je voorstellen? Beetje dringen voor tapbiertjes om op tijd je plek voor het podium te zoeken. Het gaat echt gebeuren, mits je een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs kan laten zien. Voor Sublimefans hebben we negen concerten op een rijtje gezet die een bezoek waard zijn:

North Sea Jazz Down Town – 9, 10 en 11 juli

Voor het tweede jaar op rij gaat het North Sea Jazz Festival vanwege corona niet door. Onder de noemer North Sea Jazz Downtown zijn er op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli wel concerten in vier Rotterdamse zalen. Op het programma staan onder meer Trijntje Oosterhuis met het Metropole Orkest, Sela Sue, José James en Benjamin Herman.

Candy Dulfer – 12 augustus

In slottuin Zeist kun je in de open lucht genieten van niemand minder dan onze eigen Candy Dulfer! Op deze unieke locatie met zittribune in de tuin met uitzicht op Slot Zeist belooft het een bijzondere avond te worden met Candy’s Summer Funk Tour.

Brand New Heavies – 15 september

The Brand New Heavies worden gezien als pioniers van de Londense acid-jazzscene. De band begon als instrumentale band, en de naam ‘The Brand New Heavies’ is een verwijzing naar een quote van James Brown: ‘Minister of New Super Heavy Funk’. Op 15 september 2021 komt de band terug naar Amsterdam voor een concert in Paradiso.

Kyteman’s Hiphop Orkest – 9 oktober

Na meer dan elf jaar komt Kyteman’s Hiphop Orkest onder leiding van Colin Benders dit jaar weer bij elkaar voor drie shows. Met hun unieke combinatie van jazz en hiphop doet de band in augustus de uitverkochte festivals Lowlands en Down The Rabbit Hole aan. Op zaterdag 9 oktober geeft de groep een show in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor startte vorige week 17 juni en er zijn nog kaarten.

Dragonfruit – 17 oktober (ADE)

Angelique Houtveen is al groot fan. Het jonge vierkoppige Dragonfruit is “Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul”. De band uit Rotterdam bestaat uit vocalist Danique van der Vlugt, toetsenist en bandleider Anton de Bruin, bassist Bryan Manuel en drummer Thijmen Molema. Dragonfruit maakt frisse neo-soul en alt-r&b, geïnspireerd door hiphop, jazz, funk en elektronische muziek. Tijdens ADE geeft de band een concert in Paradiso.

Alain Clark – 23 oktober

Alain Clark speelt samen met zijn elf koppige band een exclusieve show in Paradiso. De kleurrijke blazers, de stevige ritme sectie en de aanstekelijke melodieën zijn goede voorboden voor een spectaculaire live set zoals we die van hem gewend zijn.

Marcus Miller – 8 november

Multi-instrumentalist Marcus Miller keert terug naar Paradiso. Zijn karakteristieke basgeluid is te horen van op Bill Wither’s ‘Just The Two Of Us’ tot ‘Never Too Much’ van Luther Vandross en in nummers van Herbie Hancock, Chaka Khan, Eric Clapton, Aretha Franklin en George Banson, om er maar een paar te noemen. Marcus Miller behoort al jaren tot de internationale muziektop.

Ben L’Oncle Soul – 10 november

De Franse soulzanger BEN l’Oncle Soul komt naar Tivoli Vredenburg! De meesten kennen hem van zijn dansbare cover van Seven Nation Army (The White Stripes), maar de Fransman is zelf ook een begenadigd componist. Zo staat zijn debuutalbum uit 2010 vol zelfgeschreven nummers die zich prima kunnen meten met het klassieke Motown-werk waar hij zich door laat inspireren. Op zijn voorlaatste album Under My Skin (2016) stortte BEN L’Oncle Soul zich op het werk van Sinatra, maar in maart 2020 is er weer een plaat met eigen materiaal verschenen: Addicted To You!

Black Pumas – 19 november

De Amerikaanse psychedelische soulband komt aankomend najaar naar AFAS Live. Ze nemen deze avond Seratones mee als support act, dus dat belooft nog meer goeds! Tickets gaan vrijdag 18 september om 09:00 uur in de verkoop via www.blackpumaslive.nl.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:51 Ibrahim Maalouf  ft. Harold Lopez-Nussa
una rosa blanca ibrahim maalouf ft. harold lopez-nussa
18:49 Aretha Franklin
baby i love you aretha franklin
18:45 L.A.B.
in the air l.a.b.
18:41 George Benson
give me the night george benson
18:38 Gare Du Nord
marvin & miles gare du nord
18:34 Sharon Jones & The Dap Kings
how long do i have to wait for you sharon jones & the dap kings
18:30 Barry White
let the music play barry white
18:25 Ben L'Oncle Soul
soulman (french version) ben l'oncle soul
18:21 China Moses
hot stuff china moses
18:17 Bill Withers
who is he (and what is he to you) bill withers