100-jarige Captain Tom begint podcast
19

100-jarige Captain Tom begint podcast

The Originals. Dat is de naam van een nieuwe podcast om eenzaamheid van ouderen tegen te gaan. De podcast werd bedacht door niemand minder dan de Britse Captain Sir Thomas Moore.

Eerder dit jaar werd ‘Sir Tom’ geridderd en beroemd omdat hij 33 miljoen Britse pond ophaalde voor Britse zorgmedewerkers. In aanloop naar zijn 100e verjaardag liep hij 100 rondjes in zijn tuin. De inmiddels nationale held deed dit in het kader van de bestrijding van het corona virus.

Zijn actie gooide hoge ogen. Zo besloot niemand minder dan koningin Elizabeth Moore te ridderen. Staand, en niet knielend weliswaar- daar zijn de heupen van Tom te veel voor versleten.

Inmiddels is er weer nieuws omtrent Captain Tom. Hij is een podcast gestart, The Originals. Met zijn 100 jaar is hij de oudste podcaster van Engeland.

In The Originals gaat hij in gesprek met ouderen die levenslessen delen en vertellen wat zij deden in de jaren zeventig. “You name it, we’ve done it”, zegt hij in de trailer.

Moore’s missie is duidelijk. Zeker in deze pandemie zijn ouderen eenzamer dan ooit. Met de podcast hoopt hij mensen aan te moedigen in gesprek te gaan met ouderen. Volgens hem hebben verschillende generaties veel meer gemeen dan je waarschijnlijk denkt.

Vanaf vandaag zijn de eerste twee afleveringen van de podcast The Originals op Spotify te beluisteren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:20 Boz Scaggs
lowdown boz scaggs
02:16 Black Pumas
i'm ready black pumas
02:13 Delfonics
didn't i (blow your mind this time) delfonics
02:10 Max Sedgley
slowly (radio edit) max sedgley
02:04 Solomon Burke
none of us are free solomon burke
01:58 Anita Baker
sweet love anita baker
01:52 Level 42
love games level 42
01:49 Robbie Williams
swing supreme robbie williams
01:46 Anthony Hamilton
woo anthony hamilton
01:42 Bill Withers
harlem bill withers