100-jarige Captain Tom begint podcast
20

100-jarige Captain Tom begint podcast

The Originals. Dat is de naam van een nieuwe podcast om eenzaamheid van ouderen tegen te gaan. De podcast werd bedacht door niemand minder dan de Britse Captain Sir Thomas Moore.

Eerder dit jaar werd ‘Sir Tom’ geridderd en beroemd omdat hij 33 miljoen Britse pond ophaalde voor Britse zorgmedewerkers. In aanloop naar zijn 100e verjaardag liep hij 100 rondjes in zijn tuin. De inmiddels nationale held deed dit in het kader van de bestrijding van het corona virus.

Zijn actie gooide hoge ogen. Zo besloot niemand minder dan koningin Elizabeth Moore te ridderen. Staand, en niet knielend weliswaar- daar zijn de heupen van Tom te veel voor versleten.

Inmiddels is er weer nieuws omtrent Captain Tom. Hij is een podcast gestart, The Originals. Met zijn 100 jaar is hij de oudste podcaster van Engeland.

In The Originals gaat hij in gesprek met ouderen die levenslessen delen en vertellen wat zij deden in de jaren zeventig. “You name it, we’ve done it”, zegt hij in de trailer.

Moore’s missie is duidelijk. Zeker in deze pandemie zijn ouderen eenzamer dan ooit. Met de podcast hoopt hij mensen aan te moedigen in gesprek te gaan met ouderen. Volgens hem hebben verschillende generaties veel meer gemeen dan je waarschijnlijk denkt.

Vanaf vandaag zijn de eerste twee afleveringen van de podcast The Originals op Spotify te beluisteren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:17 SAULT
bitter streets sault
12:14 Stevie Wonder
for once in my life stevie wonder
12:10 Caro Emerald
liquid lunch caro emerald
12:07 Anthony Hamilton
woo anthony hamilton
12:03 Kool & The Gang
joanna kool & the gang
11:54 Seal
fly like an eagle seal
11:50 Jessie Ware
remember where you are jessie ware
11:48 Etta James
at last etta james
11:44 The Meltdown
better days the meltdown
11:40 Sade
when am i going to make a living sade