11X soulvolle lentekriebels
2

11X soulvolle lentekriebels

Ineens zijn ze er weer. De krokussen en narcissen die hun bloemen gretig naar de zon richten. Het ontspringende groen blaast nieuw leven in de geijkte wandeling. En dan komt een walm gierlucht voorbij en je weet het zeker. Het is lente! Laten we dat vieren met een heerlijke soundtrack voor het voorjaar.

1 Like a Ship – Leon Bridges & Keite Young

Leon Bridges keert samen met neo soul zanger Keite Young terug naar zijn gospel roots met deze geweldige cover van het klassieke 70’s nummer Like A Ship. Het nummer is letterlijk uplifting. Niet alleen door het knappe orgelwerk, de mooie samenzang en de songtekst:

Just like a ship / Without a sail / But I’m not worried because I know / But I know we can take it 

Een deel van de opbrengst van de single gaat ook nog eens naar Music Forward Foundation, een project dat een meer inclusieve muziekindustrie stimuleert en lokaal muziektalent een kans geeft. Wat een nummer om het voorjaar mee in te luiden!

2. New Shoes – Paolo Nutini

De hele winter zat je opgesloten in huis met je joggingbroek verstopt onder je bureau de ene na de andere Zoom vergadering af te werken. Maar nu krijgen je mooie schoenen en outfits weer kans gezien te worden. Trek ze aan, ga naar buiten en pak die shine!

3. A Storm On A Summers Day – Full Crate ft. Gaidaa

Dit nummer voelt als een warm bad van liefde. A Storm On A Summers Day is een samenwerking tussen de Nederlands Armeense producer Full Krate en de in Nederland wonende Sudanese zangeres Gaidaa. De producer omschrijft het als het meest persoonlijke en eerlijke nummer dat hij ooit geschreven heeft:

It’s been 5 years / I still love everything about you / Put all our trust in us, there’s no more fear / Although I haven’t really been the perfect partner / Your mind, your heart and honesty is how I breathe

4. Soul Bossa Nova – Quincy Jones

Het is moeilijk om dit aanstekelijke samba pop nummer los te zien van Austin Powers. Dus we proberen het niet eens meer. Laat je meevoeren door de zomerse klanken en de moves van Britains International Man of Mystery

5. Sunrise – Norah Jones

Dit nummer ademt de warmte van de zon. Je ziet jezelf al wakker worden door gefilterd licht door de gordijnen heen, je loopt naar beneden, pakt een krant, kop koffie, de vogels fluiten. Life is good.

Sunrise is afkomstig van Feels Like Home uit 2004, het tweede album na het monstersucces van Norah Jones’ debuutalbum Come Away With Me. Toevallig toerde de jazz zangeres in dat jaar ook door Nederland tijdens, jawel, de lente.

6. People Everyday – Arrested Development

Dbrababbaba-hey-drbadababdbadba-hey! Zing deze tekst maar eens foutloos mee. Deze monsterhit uit 1992 van de fijne funky hip-hop band Arrested Development zet jouw voorjaarsstemming in de hoogste versnelling!

7. Feel Like Summer – Childish Gambino

Het is nog geen zomer. Maar dat maakt niet uit, want ook in het voorjaar is het heerlijk slenteren met deze track van Childish Gambino in je oren. Een van de comments onder de video luidt: “The people who disliked this song should get tested for Covid, cause one of the symptoms is no taste.” Wij hebben daar niets meer aan toe te voegen.

8. Ex-Factor – Lauryn Hill

Lauryn Hill heeft het vermogen het voor heel even leven in vertraging af te laten spelen met dit nummer. De lazy beat, het terugkerende gefluit van vogels en het heldere stemgeluid van Lauryn. Dit nummer heeft ongetwijfeld de X-factor.

9. Appletree – Erykah Badu

Als je even de weg kwijt bent, is het een aanrader om naar Erykah Badu te luisteren. Neem haar nummer Appletree uit 1997. Luister goed naar de wijsheden in de lyrics en stap met hernieuwde eigenwaarde de lente in.

See I picks my friends like I pick my fruit / My Granny told me that when I was only a youth / I don’t walk around trying to be what I’m not / I don’t waste my time trying to get what you got / I work at pleasin’ me

10. Spanish Joint – D’Angelo & The Vanguard

Dit heerlijke live optreden van D’Angelo en The Vanguard op het North Sea Jazz Festival van 2015 blaast hopelijk nieuw leven in jouw festivalziel. Want de festivals gaan weer komen. Wanneer, dat is nog onduidelijk. In Barcelona vond begin dit jaar een testconcert plaats met 500 mensen zonder anderhalve meter afstand. Door middel van sneltests konden bezoekers worden toegelaten. Na het concert bleken er geen nieuwe besmettingen te hebben plaatsgevonden. Dat geeft de burger moed!

11. My Baby Just Cares For Me – Nina Simone

Eigenlijk leent bijna ieder liedje van Nina Simone zich voor een soundtrack van het voorjaar. De piano in dit nummer werkt zo aanstekelijk, het stemgeluid van Nina Simone is zo warm en dan nog dat ouderwetse kraakje eronder. Onweerstaanbaar.

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:17 Justin Timberlake & Chris Stapleton
say something justin timberlake & chris stapleton
10:14 Marvin Gaye
i heard it through the grapevine marvin gaye
10:09 Aaliyah
at your best (you are love) aaliyah
10:05 The Wizards Of Ooze
trippin' the wizards of ooze
10:02 Robert Palmer
every kinda people robert palmer
09:54 Leon Bridges
motorbike leon bridges
09:50 SWV
right here swv
09:47 Al Jarreau
love is waiting al jarreau
09:43 Erasmo Carlos
cachaca mecanica erasmo carlos
09:40 Mayer Hawthorne
the walk mayer hawthorne