Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
12-jarige Lily heeft al 22.000 stuks plastic opgeruimd
4

12-jarige Lily heeft al 22.000 stuks plastic opgeruimd

Sinds haar zevende raapt Lily rondslingerend plastic op van straat of uit de natuur, om het vervolgens in de prullenbak te gooien. Dat doet ze voor de aarde en voor de dieren.

Met haar initiatief Lilly’s Plastic Pickup heeft ze inmiddels voorkomen dat duizenden stukken plastic in de natuur zijn gekomen, waaronder zo’n 1200 plastic flesjes en ruim duizend sigarettenpakjes. Ze verwacht niet dat iedereen zoveel gaat oprapen, maar een beetje zou wel mooi zijn.

In deze video zie je de heldhaftige Lily in actie:

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:42 Earth Wind & Fire
in the stone earth wind & fire
15:36 Candi Staton
young hearts run free candi staton
15:34 Nina Simone
i put a spell on you nina simone
15:30 Change
a lover's holiday change
15:23 Sugarhill Gang
rapper's delight sugarhill gang
15:19 Alicia Keys
fallin' alicia keys
15:16 Jocelyn Brown
somebody else's guy jocelyn brown
15:11 Luther Vandross
she's a superlady luther vandross
15:06 John Legend
ordinary people john legend
15:03 Sam & Dave
soul man sam & dave