20 meest romantische Valentijnsdagsongs
20

20 meest romantische Valentijnsdagsongs

Heb je de 14e een date? Zet dan niet alleen in op een handje rozenblaadjes. De muziek die je speelt, is allesbepalend voor de mood, vertrouw ons maar. Wij cureerden een lijst met de beste songs voor Valentijnsdag, van Outkast tot Daniel Caesar. Beter dan een doosje bonbons, hoor.

 

 1. Musiq Soulchild – ‘So Beautiful’

In deze neo-soulclassic geeft Musiq Soulchild toe dat hij niet weet hoe hij lief kan hebben, en of hij zijn emoties wel mag tonen als man. Zo te horen weet de r&b-lieveling zich eigenlijk heel goed te redden.

 

 

 

 1. Outkast – ‘Happy Valentine’s Day’

De hiphoplegendes uit Atlanta rijgen een partij rijmwoorden over de jaarlijkse dag van de liefde aan elkaar – je houdt het bijna niet voor mogelijk! Het is een ondergewaardeerd funkmeesterwerk en op z’n minst een must-play op elke V-day.

 

 

 1. Norman Connors – ‘Valentine Love’

Als het aan Norman Connors en Jean Carne lag, zouden we de liefde vieren in seventiespakken, op soultrainmuziek. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Dit nummer, een heerlijke klassieker uit 1975,  bewijst dat goede muziek nooit verjaart.

 

 

 1. Daniel Caesar – ‘Get You’ ft. Kali Uchis

Hij was blut en verliefd, en daar schreef alt-r&b-ster du moment Daniel Caesar een nummer over. Dit is een goede reminder voor je geplande date. Het hoeft allemaal niet zo decadent, als je maar samen bent.

 

 

 1. Leon Bridges – ‘Beyond’

Dit is soul revival van de bovenste plank, met poppy hooks die je keer op keer kunt horen zonder dat het vervelend wordt. Er mag best wat schuren op je speciale avond, maar liever niet de muziek, toch?

 

 

 1. Raveena – ‘If Only’

O, o, Raveena. Ze zingt zoals Rupi Kaur, met wie ze haar Indiase roots gemeen heeft, dicht. Etherisch, zoals de entiteiten in de dimensie boven ons fluisteren. Of je nou wel of niet alleen wakker wordt na Valentijnsdag: met deze ode aan zelfliefde, zit je sowieso lekker in je vel. Zo zingt ze:

Home alone, meditating, taking advice from the moon; sweet, sweet time.’

 

 

 1. Snoh Aalegra – ‘Find Someone like You’

‘Niets is perfect, maar je bent perfect voor mij’, zingt de Zweeds-Perzische Snoh Aalegra, met een stem die doet denken aan Nancy Sinatra en Amy Winehouse. Laat je lover weten hoe je over hem of haar denkt met deze sublieme, jazzy, gospelsong.

 

 

 1. PJ Morton – ‘Yearning for your love’

Geen op blues geïnspireerde tranentrekker, zoals je misschien verwacht, maar een verfrissende ode aan de liefde. Geheel in de kenmerkende Southern-hiphop-stijl van PJ Morton. Op repeat dus, deze plaat!

 

 

 1. Erykah Badu ft. Stephen Marley – ‘In Love With You’

De koningin van het korte, uitbundige, black bohemian Soulquarians-tijdperk en Stephen Marley, die datzelfde doet met de ziel van zijn vader Bob, bezingen de liefde in dit mooie duet. Zo ongrijpbaar en utopisch als liefde kan voelen, zo klinkt deze samenwerking.

 

 

 1. Jill Scott – ‘He Loves Me’

Deze ode aan de liefde is prachtig opgebouwd, met de engelenstem van Jill Scott en de kenmerkende r&b-elementen uit de nineties. Knip in je vingers, doe het licht uit en laat je even transporteren naar de vergane jaren waarin smooth nog niet fout was.

 

 

 1. Miss Lauryn Hill – ‘I Can’t Take My Eyes Off Of You’

Meteen vanaf de eerste seconden dat de begenadigde zangeres en rapper inzet is het kippenvel geblazen… en dan heb je elkaar nog niet eens echt lang aangekeken. Deze remix van Frankie Valli’s hit uit 1967, leverde Lauryn Hill in 1998 een welverdiende Grammy-nominatie op.

 

 

 1. Tyler, The Creator – ‘EARFQUAKE’

Als Tyler, The Creator een track maakt over de liefde, kan het twee kanten opgaan: hij steekt er de draak mee, óf hij maakt er een creatief meesterwerk van. Deze hiphop-track behoort tot die laatste categorie.

 

 

 1. ELIZA – ‘Wasn’t Looking’

Ze veroverde miljoenen harten met haar live-optreden van dit nummer bij muziekplatform Colors. ‘Wasn’t Looking’ is een muzikaal afrodisiacum met twee ingrediënten: soul en ELIZA. Wees gewaarschuwd: dit nummer maakt zelfs mannen zwanger…

 

 

 1. Sade – ‘Someone Already Broke My Heart’

Op deze bitterzoete liefdessong laat Sade heel mooi zien hoe kwetsbaar verliefdheid ons maakt. Ze bezingt hoe moeilijk het is om je over te geven aan een nieuw iemand als je net bedrogen bent, maar er toch weer voor gaat. Zó menselijk.

 

 

 1. DVSN – ‘P.O.V.’

Dit Canadese r&b-duo is onmisbaar als je een avondje thuis blijft met je lief. Fans beminnen zanger Daniel Daley en producer Nineteen85 om hun bedroom-producersound. En dat mag je op meerdere manier interpreteren, want alle aspecten van de liefde komen aan bod in hun oeuvre. ‘P.O.V.’ is r&b in de meest pure vorm. De teksten zijn heerlijk suggestief, sensueel en rauw. Oh, en spot je die Maxwell-sample? De typische DVSN-elementen – scherpe snares, high hats en een allesoverrompelende bas houden de track toch fris. Je zal maar sentimenteel worden op je date.

 

 

 1. HALCYON – ‘Intermutual’

HALCYON is een elektronische popartiest die met zijn alternatieve en diepe eighties-synthsound meteen met de deur in huis valt: op 14 februari dropt zijn debuutsingle bij Universal Music. ‘Intermutual’ is een verhaal dat iedereen herkent. Het gaat over het gevoel dat je vergeten was ooit gevoeld te hebben, als een déjà-vu van het hart. De melancholische songteksten, poppy hook en genadeloze bas maken gelijk duidelijk: dit is geen bevlieging. Beluister de single vanaf 14 februari op YouTube en via Spotify en houd HALCYON in de gaten op Instagram.

 1. The Isley Brothers – ‘Between the Sheets’

De stemmen van de Isley-broers behoren tot de beste in de geschiedenis van r&b. De titeltrack van het album ‘Between The Sheets’ is zo smooth dat je sowieso van je stoel glijdt, hoe de avond ook loopt.

 

 

 1. Janet Kay – ‘Loving You’

Deze track uit 1979 neemt je meteen mee naar Jamaica in de hoogtijdagen van de soundsystemcultuur. Dit is een reggaeversie van Minnie Ripertons ‘Loving You’. En óf we van je houden.

 

 

 1. Method Man en Mary J. Blige – ‘You’re All I Need’

Rapper Method Man en Mary J. Blige spanden samen voor dit tijdloze hiphopduet, belegd op de Motown-klassieker uit de jaren ’60, destijds gezongen door Marvin Gaye en Tammi Terrel. Die versie is ook mooi, maar met deze twee G’s achter je wordt je romantische strategie voor Valentijnsdag sowieso een succes.

 

 

 1. Sam Carty – ‘Bird In Hand’

Dub-tovenaar Lee Perry creëerde in zijn beroemde Black Ark-studio één van de mooiste platen in de Jamaicaanse muziekgeschiedenis. Deze plaat is gezongen door de onbekende nachtegaal Sam Carty. Het nummer is een uitmuntende, zielsverwarmende dub-remake van een Indiaas Bollywood-liefdesliedje.

 

 

Shinta Lempers (33) schreef jarenlang columns en artikelen voor DJ Broadcast. Voor Red Bull Music houdt ze onze muziekcultuur en talenten nauwlettend in de gaten. Met haar verhalen wil ze de muzikale erfenis van alle windstreken tot leven brengen. Andere grote liefdes: poëzie, Braziliaans jiu jitsu en haar dreumes.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:52 DNA ft. Suzanne Vega
tom's diner dna ft. suzanne vega
11:48 Galliano
prince of peace galliano
11:45 Sam Cooke
you send me sam cooke
11:41 H.E.R.
fight for you h.e.r.
11:38 Rodney Franklin
the groove rodney franklin
11:33 Myles Sanko
my inspiration myles sanko
11:31 Amy Winehouse
me & mr jones amy winehouse
11:24 Pointer Sisters
happiness pointer sisters
11:20 Style Council
have you ever had it blue style council
11:16 SAULT
bitter streets sault