Win een zoutbewust diner voor twee ter waarde van 250 euro!

Zeg ‘dag’ tegen zout en ‘hallo’ tegen smaak! Want zoutbewust eten is een eitje als je meer kruiden en specerijen gebruikt.

Vrijdag 17 mei is het de ‘Dag tegen Zout’ op Sublime. In onze ochtendshow deelt topkok Rudolph van Veen zijn lekkerste recepten, waar óók je nieren blij van worden. 

Zoutbewust diner voor twee!

Zoutbewust eten wil de Nierstichting stimuleren. Daarom geven we deze de hele week een zoutbewust diner voor twee weg. Ga naar onze Facebookpagina of Instagram en laat weten met wie jij een avondje zoutbewust wilt proberen en waarom! 

Waarom zoutbewust eten?

Veel zout is slecht voor je. Het verhoogt de bloeddruk en vergroot zo het risico op nierschade en hart- en vaatziekten. Inzicht in je eigen zoutgebruik krijg je met de online Zoutmeter. Ook zie je er wat de zoutste boosdoeners zijn en lees je nóg meer tips en alternatieven.

De Nierstichting pleit, samen met anderen, voor bindende afspraken met de levensmiddelenindustrie. Want vermindering van zoutgebruik is niet alleen een taak van de individuele consument. Een belangrijke rol is weggelegd voor producenten van voeding. De stappen die zij tot nu toe zetten zijn niet ambitieus genoeg. De Nierstichting maakt zich daarom hard voor strengere zoutregels.

Wil je graag zoutbewuste receptinspiratie opdoen? Ook dat kan. Bekijk hieronder onze vijf zoutbewuste suggesties voor een gezonde maaltijd of kijk in de Kruidenwijzer.

Bekijk hier alle tips op de site van Nierstichting. 

Deze actie is inmiddels gesloten en de winnaar heeft bericht gehad.

4 reacties op “Win een zoutbewust diner voor twee ter waarde van 250 euro!

 1. Maaike

  Hi Eric,

  Bedankt voor je toevoeging! Wie weet kunnen we in de toekomst ook eens een Week Zonder Suiker doen…

  Groet,
  Vera

 2. Maaike

  Hi Helen,

  Het wordt voor je uitgezocht. Hopelijk kunnen we het nog achterhalen, dan laten we het uiteraard weten.

  Groet,
  Team Sublime

 3. Helen Derksen

  Ik zoek het recept van de wortel-filet-americain van Rudolph. Het klonk heerlijk!

 4. Eric Esselman

  Hoi, goeie actie van jullie
  Te veel zout is inderdaad slecht voor je maar er wordt bijna geen aandacht gegeven aan suiker. In suiker zit een stofje dat je bloedvaten vernauwd.
  Onderzoek toont zelfs aan dat door zoutbeperking in veel gevallen de bloeddruk juist hoger in plaats van lager wordt. De vraag is dus gerechtvaardigd of er misschien een ander bestanddeel van westerse voeding verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de te hoge bloeddruk.

  Modern onderzoek laat zien dat dit komt omdat door hoge glucose- en insulinespiegels je nieren minder goed functioneren en daardoor te veel zout en water vasthouden.
  En inderdaad is de initiële snelle gewichtsdaling van vaak enkele kilo’s in de eerste paar weken nadat obesitas patiënten overschakelen op onbewerkte koolhydraatarme en suikervrije voeding mede het gevolg van onmiddellijk beter functionerende nieren.
  “Hierdoor worden niet alleen vele liters (en dus kilo’s) overtollig vocht uitgescheiden, maar wordt dit ook gevolgd door een daling van de bijna altijd verhoogde bloeddruk.”

  Dus let op je suikerinname

Bericht achterlaten