Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
3 weetjes over Prince
20

3 weetjes over Prince

Goed nieuws voor de Prince-liefhebbers onder ons. Het album ‘1999’ wordt vandaag opnieuw uitgebracht, met bakken aan nieuw materiaal!

 

Vandaag brengen de nabestaanden van Prince een nieuwe superdeluxe editie van zijn album ‘1999’ uit. De uitgave zal ook veel b-kanten en 35 nooit eerder uitgebrachte tracks bevatten. Eén van die tracks ken je misschien al. ‘Don’t Let Him Fool Ya’ is eerder deze maand uitgekomen. Dit vieren we met 3 feitjes over Prince, die jij waarschijnlijk nog niet kende…

1. Prince vroeg zangeres Stevie Nicks om de tekst voor zijn nummer “Purple Rain” te schrijven
De oud-zangeres van Fleetwood Mac, Stevie Nicks, kreeg het aanbod om de tekst voor het nummer te schrijven, maar ze sloeg het af, omdat ze te bang was. Zo zei ze: “[Het nummer] was zo overweldigend, een nummer van 10 minuten … Ik luisterde ernaar en werd gewoon bang. Ik belde hem terug en zei: ‘ik kan het niet’. Ik wou dat ik dat kon. Het is te veel voor mij.” Prince ging verder met het schrijven van de teksten, en het is maar goed dat hij dat deed. Prince won een Oscar voor het nummer “Purple Rain”.

2. Prince schreef zijn eerste nummer op 7-jarige leeftijd. Hij noemde het “Funk Machine”.
Wat deed jij toen je 7 jaar oud was? Spelen met Lego, buitenspelen of met de poppen? Dat was waarschijnlijk een heel andere tijdsbesteding dan Prince op jouw leeftijd. Hij schreef op zijn zevende namelijk gewoon zijn eerste track! Het nummer is waarschijnlijk vernoemd naar ‘Sex Machine’ van James Brown. Van de track zijn helaas geen opnamen. Wel is bekend dat hij het nummer vanaf 1973 live speelde en dat het in 1976 is opgenomen, maar het is nooit op een plaat uitgebracht.

3. Prince speelde gitaar op Madonna’s ‘Like a Prayer’

Volgens co-schrijver Patrick Leonard was er heel veel materiaal dat Prince voor het nummer opnam, maar het meeste werd eraf geknipt. Zonde, toch? De gitaar aan het begin van het nummer, voordat de deur wordt dichtgegooid in de clip, is nog wel van Prince.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
21:06 Lisa Stansfield
change lisa stansfield
21:02 James Brown
it's too funky in here james brown
20:55 Queen Latifah
mercy mercy mercy queen latifah
20:51 Shanice
i love your smile shanice
20:47 Archie Bell & The Drells
strategy (single) archie bell & the drells
20:45 John Legend
actions john legend
20:41 Jose James
trouble jose james
20:37 Luther Vandross
never too much (live) luther vandross
20:34 Parov Stelar
good bye emily parov stelar
20:31 Candi Staton
you got the love candi staton