5 artiesten die (best heel aardig) kunnen koken
1

5 artiesten die (best heel aardig) kunnen koken

Als je kan improviseren en mixen op het podium, kan je dat dan ook in de keuken? Het biedt geen garantie, maar deze vijf zangers en rappers lukt het in ieder geval heel aardig. Of om Coolio’s woorden te blijven: “My food tastes better than yo’ mama’s nipples.”

1. Shirma Rouse

Naast haar roeping als zangeres was Shirma’s tweede liefde altijd al koken. Ze had haar eigen dinershows in het theater, waarbij ze kookte en zong voor haar publiek. Daarnaast deelde de souldiva op haar socials regelmatig gerechten waarvan volgers hun telefoon onderkwijlden. Dit leidde ertoe dat Shirma de meest gelikete en opgevraagde recepten in een kookboek heeft gebundeld. Daar had ze eindelijk tijd voor toen de hele concertindustrie op zijn gat lag tijdens corona. Het boek heet heel toepasselijk Shirma’s Soul Kitchen. Haar stijl is terug te voeren op de smaken die ze meekreeg in haar jeugd op Sint Eustatius, het eiland waar ze is opgegroeid, en haar geboorte-eiland Curaçao. Denk aan gevulde eieren, kokos garnalen en een lekkere coconut cake met een Shirma twist…

2. Gregory Porter

“Muziek en eten, dat zijn twee zaken in het leven waar ik écht van houd”, vertelt Gregory in zijn kookprogramma The Porterhouse.  Hij maakt niet alleen smakelijke gerechten, maar lepelt ondertussen ook smakelijke anekdotes op.  Zo deelt hij in de eerste aflevering een recept voor borsjt, waarin elementen voorkomen die zijn vrouw heeft meegenomen uit haar geboorteland Rusland.

Ook deelt Porter in het programma voedsel uit, bijvoorbeeld in de kerk waar zijn broer Dionne in de gaarkeuken werkt, om zo de behoeftigen in zijn omgeving van een warme maaltijd te voorzien. Porter zamelt daarbij geld in voor de liefdadigheidsinstelling No Kids Hungry, die 100.000 maaltijden wil verspreiden voor mensen die het niet kunnen betalen. Deze man is toch werkelijk geweldig?

3. Snoop Dogg (met hulp van Martha Stewart)

Degene die bedacht dat rapper Snoop Dogg en Martha Stewart met elkaar in een kookprogramma moesten, heeft waarschijnlijk een nachtje doorgehaald met de magical plant. Maar het was een geniale zet. Het onwaarschijnlijke duo  kwam voor het eerst samen in 2008 toen Snoop Dogg te gast was in Martha’s kookprogramma met als doel: aardappelpuree maken. Het was een mash made in heaven. “Oh you want me to take the SKIZZIN off!”

Het werd een iconische aflevering, die smeekte om opvolging. Snoop Dogg keerde terug om Green Brownies te maken:

“I’ve never met anyone like Martha Stewart. When we come together, it’s a natural combination of love, peace and harmony”, vertelde Snoop Dogg eens aan Rolling Stone. De chemie tussen de twee – bling bling + gesteven linnen – werkte zo aanstekelijk, het was een kwestie van tijd voor ze een eigen kookprogramma kregen. Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party draaide twee seizoenen en ontving zelfs een Emmy nominatie. Inmiddels is het duo te zien als gastheer en vrouw in The Ellen Show.

Of Snoop Dogg werkelijk kan koken valt te betwijfelen. Hij is bovenal een ijverige hulp van Stewart, en compenseert zijn gebrek aan skills met entertainment. Dit duo bewijst in ieder geval dan lekker eten iedereen samen kan brengen.

4. Coolio

Dit is een oudje, maar te leuk om te laten liggen. In 2010 kwam het kookboek Cookin’ With Coolio uit. De belofte? “Five star meals at a one star price”. Het eerste hoofdstuk behandelt meestal voorgerechten. Coolio daarentegen legde uit hoe je een Kitchen Pimp kon worden met “ghetto kitchen weaponry” zoals “a set of sharp-ass knives“.  Mocht je je zorgen maken over de kwaliteit van de gerechten. Niet doen, want Coolio belooft dat zijn eten beter smaakt dan “yo mama’s nipples”. Bon appetit!

5. Kelis

Deze dame maakt meer dan alleen milkshakes. Kelis schoolde zich tussen 2006 en 2010 om tot chef bij het gerenommeerde kookinstituut Le Cordon Bleu. Het is dan ook geen toeval dat haar laatste album genaamd Food, nummers bevatte als Friday Fish Fry, Jerk Ribs en Biscuits n’ Gravy.

In 2014 kreeg ze haar eigen kookprogramma Saucy and Sweet, in 2015 kwam haar eerste kookboek uit, My Life On a Plate. Ze heeft haar eigen succesvolle sauslijn, geeft sinds de pandemie virtuele kooklessen en ze is host van de Netflix kookserie, Cooked With Cannabis. Kortom, koken is serious business voor Kelis.

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:14 Amos Lee
shoulda known better amos lee
18:10 De La Soul
ring ring ring (ha ha hey) de la soul
18:07 Zuco 103
nunca mais zuco 103
18:03 Jacksons
shake your body jacksons
17:52 Whitney Houston
i'm your baby tonight whitney houston
17:46 Four80East
eastside four80east
17:42 Frankie Beverly ft. Maze
back in stride frankie beverly ft. maze
17:38 Alicia Keys
underdog alicia keys
17:35 Donny Hathaway
love love love donny hathaway
17:32 Nostalgia 77 ft. Josa Peit
simmerdown nostalgia 77 ft. josa peit