Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
5 Tiny Desk-concerten op een rijtje
20

5 Tiny Desk-concerten op een rijtje

Ken je de Tiny Desk-concerten al? Ontdek hieronder welke Sublime-artiesten je echt even móét checken. 

 

Tiny Desk-concerts is een videoserie van live concerten georganiseerd door NPR Music. De artiesten spelen aan het bureau van gastheer Bob Boilen in Washington, D.C. Veel illustere sterren hebben inmiddels bij hem gespeeld, en wij hebben de meest indrukwekkende concerten voor je op een rijtje gezet!

1. Anderson .Paak

Op nummer één hebben we Anderson .Paak, die met zijn 3 bandleden een geweldige performance geeft. Hij heeft veel chemie met de band en weet goed het publiek erbij te betrekken.
Ze spelen vier nummers, waarvan de laatste ‘Suede’, het publiek mocht bepalen. Wat Anderson .Paak zo bijzonder maakt, is zijn capaciteit om heel strak en ‘groovy’ te drummen terwijl hij tegelijkertijd een sterke vocal performance neerzet.
De band straalde een positieve energie uit, en maakte het optreden erg persoonlijk door anekdotes over bepaalde nummers te vertellen, alsof ze echt in je eigen woonkamer spelen.

 

 


2. Lizzo

Dit concert van Lizzo was erg inspirerend voor de mensen onder ons die weleens onzeker zijn geweest, of een partner hebben gehad die niet goed hen waren. Lizzo zingt over het feit dat ze van een jongen af is. Dit Tiny Desk-concert is anders dan anderen, omdat het publiek ook openhartig meezingt.  Ze moedigt iedereen aan om lekker zichzelf te zijn, en van zichzelf te houden. Dit gaat gepaard met een flinke dosis humor, want ze reageert erg ad-rem op het publiek, heeft veel zelfspot en is niet bang om te vloeken.

 

 


3. Erykah Badu

‘Also known as: she ill’ , zo introduceert deze dame zichzelf bij dit Tiny Desk-concert. Het concert duurt ruim vijftien minuten lang, terwijl Badu en haar band twee nummers spelen. Het eerste nummer dat ze speelt is ‘Rimshot’ en het tweede nummer heet ‘Green Eyes’. Het is een track die je helemaal door alle fases meeneemt van het liefdesverdriet. De creativiteit spat er vanaf in dit concert. Bereid je voor om op reis te gaan met deze band, en laat je gaan.

 

 


4. Jacob Collier

De 25-jarige Jacob Collier, tweevoudig Grammy-winnaar, was afgelopen zomer aanwezig bij Tiny Desk-concert. Hij brengt allerlei stijlen samen, zoals, jazz, a-capella, folk, gospel, soul en elektronische muziek. Zijn technische en muziek-theoretische kennis is ongewoon. Jacob harmoniseert als geen ander. Normaliter speelt Jacob alles in zijn eentje, maar dit keer heeft hij een band gevraagd om hem te begeleiden, wat een geweldig initiatief is geweest. Aan het einde van het concert laat Jacob zelfs het publiek meedoen met het nummer ‘It Don’t Matter’, wat het concert een goede afsluiter geeft.

 

 


5. Nicole Bus

Als laatste hebben we de Nederlandse Nicole Bus. Ze is van Houten naar L.A. verhuisd, nadat ze getekend werd door Jay-Z’s platenmaatschappij ”Roc Nation”.
Deze dame heeft behoorlijk wat meegemaakt om te komen waar ze nu is. Nu ze echter een internationale doorbraak heeft gehad, is ze natuurlijk ook te vinden bij de Tiny Desk-concerten.
Het eerste nummer van het concert, is ‘You’. Deze single werd na enkele weken het meest toegevoegde nummer op urbanradio.com. Hiermee steeg ze boven Drake uit.

Het tweede nummer is ‘Love it’, een rustig, zwoel nummer, waarin ze een prachtige vocale performance geeft met haar rauwe lage stem. Er zijn zeker invloeden van Lauryn Hill terug te horen in haar repertoire. De band die haar begeleidt, is ook erg competent.
Bij het derde nummer ‘Mr. Big Shot’ pakt Nicole haar gitaar op, en speelt een uptempo nummer met een Jamaicaanse sound.

 

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
08:26 Jamie Lidell
multiply jamie lidell
08:22 Caro Emerald
back it up (new mix) caro emerald
08:18 Jacob Banks
too much jacob banks
08:15 Isley Brothers
this old heart of mine isley brothers
08:10 Victor Davies
morning sun victor davies
08:07 Alain Clark
blow me away alain clark
08:03 Anita Baker
sweet love anita baker
07:52 Patti Austin
they can't take that away from me patti austin
07:48 Keith Sweat
twisted keith sweat
07:43 The Bamboos
nothing i wanna know about the bamboos