Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
5 zomertracks die de zon harder laten shinen
20

5 zomertracks die de zon harder laten shinen

We mogen weer kamperen, de zon schijnt en het strand is weer toegankelijk. Wat wil je nog meer? Nou, deze vijf nummers, die de zon nog net iets harder doen schijnen.

 

1: Summertime – Dj Jazzy Jeff & The Fresh Prince

De ultieme soundtrack van de zomer, volgens Sublime dan. Bij het tijdschrift Rolling Stone bekleedt het nummer een mooie negende plek in de lijst “Best Summer Songs of All Time”: “It’s still hip-hop’s finest summer celebration.”

Leuk om te weten: de nummer 5 van deze lijst, Summer Madness van Kool & The Gang is hierin gesampled, en heeft tevens het laatste woord:

And this is the Fresh Prince’s new definition of summer madness

 

2: Simply Red – Sunrise

Nog een fraai staaltje sampling. De melodie en de brug van Sunrise komen uit het nummer I Can’t Go for That (No Can Do) van Hall & Oates uit 1982. De sensuele video van deze monsterhit werd opgenomen in een buitenwijk van Rio De Janeiro, maar deze liveversie in Cuba doet de temperatuur ook een paar graden stijgen:

3: Boney M – Sunny

“Sunny, yesterday my life was filled with rain.” Wanneer je deze lyrics hoort, gaat de zon schijnen, in ieder geval in je hoofd. Het origineel van Sunny is van Bobby Hebb uit 1963, en een van de meest uitgevoerde en gecoverde nummers van de vorige eeuw. Boney M deed in 1976 ook een gooi met een discoversie, met succes! Het kwam op nummer 1 in Nederland.

Psst! Mocht je met dit weer extra verlangen naar een festival? Kijk dan ook even naar deze versie van Umami:

4: Bob Marley – Sun is Shining

Hoewel het een van Bob Marley’s meest populaire nummers is, bracht hij het nummer zelden ten gehore op het podium. Toen hij dat wel deed als openingsnummer bij een optreden in 1978 in het Amerikaanse stadje Lenox, zou het naar verluidt, gestopt zijn met regenen.

5. Summer Madness – Kool & The Gang

Wie heeft tekst nodig, als muziek zo goed is? Dit instrumentele nummer van Kool & The Gang is het meest gesampled ooit. Tot 2018 komt het voor in meer dan 145 tracks, commercials en optredens van onder meer Dr. Dre, Mary J. Blige en Kayne West.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:53 Whispers
and the beat goes on whispers
07:50 Toco
mané toco
07:46 Lucy Pearl
don't mess with my man lucy pearl
07:40 Marvin Gaye
i heard it through the grapevine marvin gaye
07:35 Incognito
1975 (edit) incognito
07:31 Simply Red
money's too tight to mention (radio) simply red
07:22 Madeleine Peyroux
careless love madeleine peyroux
07:19 Jamiroquai
corner of the earth jamiroquai
07:15 Patrice Rushen
forget me nots patrice rushen
07:08 Kris Berry
first time kris berry