Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
6 xNieuwe muziek en video’s
20

6 xNieuwe muziek en video’s

Het is niet de tijd van megalomane concerten en festivals, maar daar tegenover staat dat artiesten meer experimenteren dan ooit. En dat is een feest op Instagram.

Zelfs Taylor Swift krijgt van The Guardian vijf sterren voor haar nieuwe album Folklore dat ze in quarantaine heeft geschreven en geproduceerd. Nu hoor je T-Swift niet op Sublime, maar het zegt iets over het effect van isolatie. De buitenwereld en bijkomende commerciële belangen schreeuwen minder hard, waardoor artiesten hun eigen stem weer kunnen volgen. En dat doet de muziekwereld goed. Luister, kijk en ontdek:

1. Blood Orange – Evil N****r

Tijdens het Black Power Live concert van afgelopen maand liet Blood Orange – a.k.a. Devonté Hynes – wederom zien dat hij op de piano een klasse apart is. Hij speelde een improvisatie van het stuk ‘Evil N****r’ van componist, pianist, zanger en danser Julius Eastman uit 1979. De compositie staat bekend om zijn uitvoering met vier piano’s, maar Blood Orange laat het stuk op één piano net zo hard binnenkomen:

2. Beyonce – Black King

“You can’t wear a crown with your head down”. Een quote uit het audiovisuele album Black King van Beyonce waar fans reikhalzend naar uit hebben gekeken. Vanaf aanstaande vrijdag 31 juli kan het album eindelijk exclusief bekeken worden via Disney+. Queen B heeft naar eigen zeggen afgelopen jaar dag en nacht aan dit project gewerkt. “With this visual album, I wanted to present elements of Black history and African tradition, with a modern twist and a universal message, and what it truly means to find your self-identity and build a legacy.”

De film is gebaseerd op de muziek van Beyoncé’s soundtrackalbum The Lion King: The Gift, dat vorig jaar werd uitgebracht met de remake van de animatieklassieker. In Black is King zullen de muzikanten te horen zijn die ook aan The Lion King: The Gift meewerkten. Daarnaast zijn er gastoptredens van Childish Gambino, Kendrick Lamar, Pharrell en Beyoncé’s man JAY-Z en dochter Blue Ivy Carter.

3. Ntjam Rosie in the remix

Het nummer ‘Sailing Out’ van Ntjam Rosie is door de EDM-wasstraat van het Hollandse platenlabel Spinnin’ Deep gegaan en dat smaakt naar meer. Op 7 augustus komt de hele deep house plaat uit, dus hou Rosie’s insta-account in de gaten!

4. Ledisi & PJ Morton – Anything for You

Geniet van een voorproefje van een duet van Ledisi en PJ Morton. Die 20 seconden van Anything for You klinken al als een warm bad voor de soul. Aanstaande vrijdag komt de volledige plaat online!

5. Allan Stone – True Colours

True Colours van Cindy Lauper is een oude bekende, maar in de live uitvoering van Allan Stone voelt het nummer weer als nieuw. Wil je meer hiervan? De muzikant streamt iedere dinsdag om 17:00 nieuwe optredens tijdens zijn Live at the Lodge sessies.

6. Lianne La Havas – Weird Fishes

Twee weken geleden kwam officieel het nieuwe album van soulprinses Lianne La Havas uit, vernoemd naar de zangeres zelf: Lianne La Havas. Op dat album staat een prachtige cover van Weird Fishes van Radiohead. Daar is inmiddels ook een video bij verschenen. Trek je terug in je vissenkom en relax:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:55 Jamiroquai
blow your mind jamiroquai
16:50 Bobby McFerrin
don't worry be happy bobby mcferrin
16:46 India Arie
can i walk with you india arie
16:41 Mark Ronson & Bruno Mars
uptown funk mark ronson & bruno mars
16:37 Buena Vista Social Club
candela buena vista social club
16:33 Bobby Caldwell
what you won't do for love bobby caldwell
16:23  TLC
waterfalls (origineel) tlc
16:19 New Cool Collective & Mark Reilly
we should be dancing new cool collective & mark reilly
16:15 Barry White
never never gonna give you up barry white
16:11 Lauryn Hill & Bob Marley
turn your lights down low lauryn hill & bob marley