7 nummers die je back in the groove brengen
5

7 nummers die je back in the groove brengen

Nederland zit weer op slot, net als onze Belgische en Duitse buren. Tijd voor een flinke portie escapism. Zet je stereo op standje disco en dans alsof niemand kijkt op deze zeven clubgangers.

1. Caroline Rose – Feel The Way I Want

Self-love klonk nog nooit zo funky. I’m so in love with myself/It’s so romantic, zingt de Amerikaanse zangeres Caroline Rose in Feel the Way I Want, afkomstig van haar vierde album Superstar. Heerlijke synth-pop met een Prince-groove die je verwelkomt in de kleine uurtjes in een zweterige club.

2. The Vision feat. Andreya Triana & Ben Westbeech – Missing You

Missing is de derde single van het debuutalbum van The Vision, dat sowieso een aanrader is als je je mojo kwijt bent. De muzikale samenwerking van Ben Westbeech en Kon resulteerde in veertien liedjes die met veel vakmanschap zijn geproduceerd. Verheug je op een mix van soul, disco, house en funk waarin klassieke en hedendaagse klanken moeiteloos in elkaar samensmelten. Met als toetje Missing You. Zangeres Andreya Triana liet een verhaal over verloren liefde zelden zo funky klinken.

3. Secret Rendezvous – Back in the Day

Het Nederlandse duo Sietske Morsch en Remi Lauw snappen wat smooth is. Op een laid back, groovy vibe droom je weg bij de tienerjaren van Sietske in de 90’s, de vele jeugdliefdes, MTV en de eerste keer roken en drinken.

4. Sault – Free

De Banksy onder muzikanten mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Want als één band dit jaar van lockdowns en Black Lives Matter in muziek wist te vangen, dan is het ‘t anonieme Sault. Met hun samensmelting van soul, funk, house, blaxploitation-soundtracks en seventiesdisco, en dus bijna een eeuw aan zwarte muziek, gaven ze de muziekwereld een welkome dreun van jewelste.

Het nummer Free klinkt vervreemdend en vertrouwd, strak en droevig, rauw en opbeurend, en bovenal dansbaar. De titel alleen al sluit naadloos aan op 2020 en laten we de volgende boodschap meenemen naar 2021: Don’t need an ego anyway/Don’t need an ego anyway.

5. Oxlade – Away

Ja! We willen weg! Away, away, away! En de Nigeriaanse zanger Oxlade helpt je daarbij. Met zijn dromerige stem en zonnige beat laat hij je even in je hoofd ontsnappen aan de verstikking van je huis(genoten).

6. Anderson .Paak – JEWELZ

Na “Lockdown” en “CUT EM IN” heeft Anderson .Paak nog een nieuwe single op de wereld losgelaten. JEWELZ is speelse no nonsense funk pop. Het aanstekelijke ritme is mede te danken aan Timbaland als co-producer, wat het een jaloersmakend cool geheel maakt. En dat weet .Paak zelf ook: I ain’t even put my jewels on/I ain’t even play my latest greatest song.

7. Doja Cat – Say So

We sluiten af met een dosis luchtige retro disco en female power rap. Sluit je ogen, waan je in het warme Miami, zie de zon glinsteren op de zee en neem een caipirinha XL. Cheers!

Ps. Toen de remix met Nicki Minaj uitkwam, werd Say So een nummer 1 hit in Amerika en werd de #SaySoRMX trending.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:47 Al Jarreau
love is waiting al jarreau
09:43 Erasmo Carlos
cachaca mecanica erasmo carlos
09:40 Mayer Hawthorne
the walk mayer hawthorne
09:37 Amy Winehouse
moody's mood for love amy winehouse
09:33 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
09:27 Al Green
tired of being alone al green
09:21 Gregory Porter
if love is overrated gregory porter
09:18 Pointer Sisters
yes we can can pointer sisters
09:14 Saulo Duarte
nao existe resposta para 'eu te amo' saulo duarte
09:10 Jacksons
show you the way to go jacksons