8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part I)

concerten om thuis te kijken corona

In de hele geschiedenis van livemuziek zijn er van die momenten waarvan je had willen zeggen dat je er bij was. Nu je alle concerten buiten de deur moet missen, hebben wij ons best gedaan om een lijst samen te stellen van de meest memorabele concerten van Sublime-artiesten ooit. 

Deze kun je stuk voor stuk lekker thuis op de bank kijken. Scheelt ook weer wat bier op je blouse. Volgende week volgt Part II!

1. Gregory Porter @Arte, 2018

We trappen deze lijst af met de grote afwezige in de Ziggo Dome dit weekend. Deze opname van Gregory Porter en band, waarin hij klassiekers van onder meer Liquid Spirit en Take Me To The Alley ten gehore brengt, is een kleine maar o zo fijne troost.

2. FKJ live @ Salar de Uyuni for Cercle

Als je niet beter weet, zou je denken dat de Franse multi-instrumentalist FKJ hier optreedt in de hemel. Hij staat midden op de grootste zoutvlakte ter wereld, in Bolivia, wat voor een hoogst etherische samenspel met zijn elektronische beats zorgt.

3. Anderson .Paak & The Free Nationals – Opener Gampel 2019, Zwitserland

Yes lawd! Wie Paak wel eens live gezien heeft is verwend, want het is knaplastig om daarna nog genoegen te nemen met minder. De artiest uit L.A. is een begenadigd drummer, zanger, rapper en danser. Zijn timing – en die van zijn band The Free Nationals trouwens ook- is perfect. Alle tracks die je hoopt te horen komen voorbij, inclusief Suede, Glowed Up, Put me Thru, Am I wrong en Heart Don’t Stand A Chance.

4. Lauryn Hill – Live In Japan, 1999

Een van de belangrijkste vrouwelijke rap-artiesten aller tijden, op het podium en in de interview-stoel. De frontvrouw van The Fugees en solo-artiest is een kanon van wijsheid en een soul en hiphop-vedette die we moeten blijven introduceren aan de nieuwste generaties.

5. Prince live in Switzerland, 2013

Misschien wel het beste concert van Prince dat te vinden is op YouTube. Elk arrangement laat maar weer eens zien hoe geniaal de artiest was. Mocht je je nog niet verdiept hebben in de man die 27 instrumenten bespeelde, acteerde en zong: begin aan je inhaalslag.

6.Bob Marley – Live in Rockpalast, Dortmund, 1980

Deze opnames zijn bijna veertig jaar oud, maar nog steeds hebben ze niet ingeboet aan kracht. Dit is de echte Tuff Gong ervaring, maak je op voor een zielbalsemende trip.

7. Fat Freddy’s Drop Live at AB, Ancienne Belgique

De mannen van de Nieuw-Zeelandse band Fat Freddy’s Drop zetten keer op keer een onvergetelijke show neer, met blazers, dub intermezzo’s en een piekfijn gevoel voor timing.

8. The Teskey Brothers, live at Gum Gully

The Teksey Brothers zijn een reïncarnatie van Otis Redding, laat je maar niet misleiden door hun voorkomen. Meteen bij de eerste uithalen overrompelt de hartverscheurende blues je. Een waar juweeltje in de krochten van YouTube.

Shinta Lempers (33) schreef jarenlang columns en artikelen voor DJ Broadcast. Voor Red Bull Music houdt ze onze muziekcultuur en talenten nauwlettend in de gaten. Met haar verhalen wil ze de muzikale erfenis van alle windstreken tot leven brengen. Andere grote liefdes: poëzie, Braziliaans jiu jitsu en haar dreumes. Lees hier al haar muziekartikelen.

3 reacties op “8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part I)

  1. John

    Mis EW&F! HBO concert Oackland. Wel oudje maar supergaaf! Verder toffe keuzes hoor! Groetjes John

Bericht achterlaten