8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part II)
21

8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part II)

In de hele geschiedenis van livemuziek zijn er van die momenten waarvan je had willen zeggen dat je er bij was. Nu je alle concerten buiten de deur moet missen, hebben wij ons best gedaan om een lijst samen te stellen van de meest memorabele concerten van Sublime-artiesten ooit. Geniet van PART II.

 

Van Amy Winehouse in haar beste jaren tot de soepele Sade; deze legendarische optredens kun je stuk voor stuk lekker thuis op de bank kijken.

1. James Brown live at Boston garden, 1968

Als dit niet het beste soul-concert aller tijden is, welke dan wel? Terwijl de stad buiten in de greep van rellen is, en Martin Luther King een nacht ervoor vermoord is, geeft het opperhoofd van de soulmuziek het concert van zijn leven. Niet te missen!

 

 

2. Songhoy Blues – Live @ NOS Primavera Sound 2017, Porto, Portugal

Dit Malinese kwartet ontstond in Bamako, nadat de artiesten noodgedwongen hun huis achterlieten als gevolg van een burgerconflict en het opleggen van de sharia-wetgeving. Nu toeren ze de wereld over met hun woestijnblues.

 

 

3. The Congos, live at Uprising Reggae Festival 2016

De mannen van het orthodoxe rastafari-gezelschap dat in de jaren 70 door Lee ‘Scratch’ Perry gevormd is, zijn de tachtig al gepasseerd maar swingen er nog op los. Ze behoren tot een generatie reggae-legendes die langzaam uitsterven, dus zorg dat je ze nog live ziet.

 

 

4. Michael Jackson History Tour Live In Munich ZDF HD

Een van de bekendste popconcerten, en niet voor niets. Michael Jackson betoont zich hier een onberispelijke danser en popicoon. Hij playbackt wel deels, maar dat vergeef je hem gelijk.

 

 

5. Amy Winehouse, live at Porchester Hall, 2007

Het is volgend jaar alweer een decennium geleden dat Amy Winehouse het leven liet. Moeilijk voor te stellen, want haar aanwezigheid is voor velen nog voelbaar. Hier wankelde Amy nog niet en zo herinneren we haar graag.

 

 

6. Sade, live At Montreux Jazz Festival, 1984

Zangeressen als Snoh Aalegra en Jorja Smith eren de zangeres in stijl, attitude en geluid. Toch kan er maar een Sade zijn. Zie hoe deze vrouw opkomt, hoe ze haar trenchcoat draagt, hoe minimaal ze zingt en toch zo ontzettend veel ruimte inneemt.

 

 

7. YĪN YĪN, Lowlands 2019

Deze Nederlandse band kwam langs in de 3FM Speeltuin en blies het publiek volledig weg, met een energieke potpourri van Aziatische psychedelische funk en disco grooves. Denk Khruangbin en Altın Gün in een garagebandje.

 

 

8. Sharon Jones & The Dap Kings (Live @ Rockpalast)

Wat missen we Sharon Jones. Haar tomeloze energie, haar altijd krachtige soulstem, en haar niet te stoppen danspasjes maakten van haar concerten een soort achtbaanritjes. Met achter haar de ijzersterke The Dap Kings, de funkmachine die doet denken aan The JB’s van James Brown. Na 75 minuten Sharon Jones & The Dap Kings ben je net zo bekaf als Sharon en haar band.

KIJK OOK: 8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part I)


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:47 Benny Sings
dancing in the dark benny sings
09:44 Pointer Sisters
fire pointer sisters
09:38 George Duke
ain't it funky now george duke
09:34 Carleen Anderson
mama said carleen anderson
09:25 Little Simz ft. Obongjayar
point and kill little simz ft. obongjayar
09:19 Koop ft. Yukimi Nagano
i see a different you koop ft. yukimi nagano
09:15 Curiosity Killed The Cat
name and number curiosity killed the cat
09:11 Amos Lee
give it up amos lee
09:07 Anita Baker
sweet love anita baker
08:53 Room 5 & Oliver Cheatham
make luv room 5 & oliver cheatham