Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Afval? De Clique maakt er zeep en bitterballen van
0

Afval? De Clique maakt er zeep en bitterballen van

De Utrechtste start-up De Clique haalt restproducten als koffiedik en sinaasappelschillen op een milieuvriendelijke manier op bij lokale ondernemers, om er vervolgens nieuwe producten van te maken, zoals allesreiniger, olie of oesterzwambitterballen.

‘Ik sprong een gat in de lucht, want hier ben ik al zo lang naar op zoek’, zegt restauranteigenaar Danny van het Utrechtse Broei. ‘Het zou te gek zijn als we schoonmaakmiddelen van onze eigen sinaasappelen terugkrijgen van De Clique, en we dat weer kunnen gebruiken.’

Kijk hier de video van BrightVibes en MaatschappijWij: 

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:21 Prince
betcha by golly wow prince
13:18 Jeangu Macrooy
step into the water jeangu macrooy
13:14 Michael Jackson
human nature michael jackson
13:11 Anthony Strong
on a clear day anthony strong
13:06 Dr Dre
keep their heads ringin' dr dre
13:02 Aretha Franklin & George Michael
i knew you were waiting (for me) aretha franklin & george michael
12:54 Jamison Ross
a mellow good time jamison ross
12:49 Grace Jones
i've seen that face before grace jones
12:45 Celeste
tonight tonight celeste
12:42 Frank Sinatra
lady is a tramp frank sinatra