Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Bill Withers (81) overleden
20

Bill Withers (81) overleden

De Amerikaanse soulzanger Bill Withers, bekend van nummers als Lovely Day en Ain’t No Sunshine, is op 81-jarige leeftijd overleden.

 

Withers stierf maandag in Los Angeles door hartproblemen. Zijn familie noemt Withers een ‘geliefde, toegewijde echtgenoot en vader’, in hun verklaring aan AP. ‘Hij was iemand die op zichzelf was en die mensen wereldwijd met elkaar probeerde te verbinden met zijn poëzie en muziek. We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd troost en vermaak biedt.’

Wither’s nummer Lean on Me werd recent geassocieerd met de coronacrisis, nadat het op verschillende plekken op de wereld werd gezongen om de mensen in vitale beroepen te ondersteunen.

Verschillende artiesten, koren en medewerkers uit de gezondheidszorg maakten al hun eigen versie van het lied. Eerder werd het gespeeld bij de inauguratie van zowel Bill Clinton als Barack Obama als president.

Withers werd bekend in de jaren zeventig en maakte nummers als Ain’t No Sunshine, Just The Two Of Us, Grandma’s Hands en Lovely Day. Hij bracht acht studioalbums uit en won drie Grammy’s. Halverwege de jaren tachtig stopte Withers met het maken van muziek.

Voor wie nog even wil genieten van de integere persoon die Bill Withers was, is de documentaire Still Bill uit 2009 een aanrader. In de periode rond zijn 70ste verjaardag wordt de zanger gevolgd en geïnterviewd. Het geeft een sfeervol en gevoelig portret van een man die terugkijkt op zijn carrière als zanger en songwriter, maar ook op zijn jeugd in het mijnwekersdorpje Slab Fork, West Virgina, de periode voor zijn doorbraak als zanger en het stoppen als zanger in de jaren 80. Naast Withers komen zijn vrouwen, zoon en dochter, muzikanten waarmee hij gespeeld heeft en vrienden en bekenden aan het woord.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:15 Supremes
you can't hurry love supremes
03:11 Bebel Gilberto
aganju bebel gilberto
03:06 Earth Wind & Fire
after the love has gone earth wind & fire
03:02 China Moses
hot stuff china moses
02:59 Angie Stone
heaven help angie stone
02:55 Trijntje Oosterhuis
do you know the way to san jose trijntje oosterhuis
02:52 The Teskey Brothers
so caught up the teskey brothers
02:48 Peggy Lee
fever peggy lee
02:45 Amy Winehouse
rehab amy winehouse
02:39 St Germain
latin note st germain