Lockdowntip: Kom in het Guinness Book of Records… - Klik Hier
Bill Withers (81) overleden
20

Bill Withers (81) overleden

De Amerikaanse soulzanger Bill Withers, bekend van nummers als Lovely Day en Ain’t No Sunshine, is op 81-jarige leeftijd overleden.

 

Withers stierf maandag in Los Angeles door hartproblemen. Zijn familie noemt Withers een ‘geliefde, toegewijde echtgenoot en vader’, in hun verklaring aan AP. ‘Hij was iemand die op zichzelf was en die mensen wereldwijd met elkaar probeerde te verbinden met zijn poëzie en muziek. We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd troost en vermaak biedt.’

Wither’s nummer Lean on Me werd recent geassocieerd met de coronacrisis, nadat het op verschillende plekken op de wereld werd gezongen om de mensen in vitale beroepen te ondersteunen.

Verschillende artiesten, koren en medewerkers uit de gezondheidszorg maakten al hun eigen versie van het lied. Eerder werd het gespeeld bij de inauguratie van zowel Bill Clinton als Barack Obama als president.

Withers werd bekend in de jaren zeventig en maakte nummers als Ain’t No Sunshine, Just The Two Of Us, Grandma’s Hands en Lovely Day. Hij bracht acht studioalbums uit en won drie Grammy’s. Halverwege de jaren tachtig stopte Withers met het maken van muziek.

Voor wie nog even wil genieten van de integere persoon die Bill Withers was, is de documentaire Still Bill uit 2009 een aanrader. In de periode rond zijn 70ste verjaardag wordt de zanger gevolgd en geïnterviewd. Het geeft een sfeervol en gevoelig portret van een man die terugkijkt op zijn carrière als zanger en songwriter, maar ook op zijn jeugd in het mijnwekersdorpje Slab Fork, West Virgina, de periode voor zijn doorbraak als zanger en het stoppen als zanger in de jaren 80. Naast Withers komen zijn vrouwen, zoon en dochter, muzikanten waarmee hij gespeeld heeft en vrienden en bekenden aan het woord.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
20:30 Blackstreet
no diggity blackstreet
20:24 Michael Buble ft. Boyz to Men
comin' home baby michael buble ft. boyz to men
20:21 Daisy Godfrey
fade away daisy godfrey
20:16 Curtis Mayfield
pusherman curtis mayfield
20:12 Janet Jackson
what have you done for me lately janet jackson
20:09 John Mayer
slow dancing in a burning room john mayer
20:05 Praful
sigh (amsterdam edit) praful
20:01 Gladys Knight
licence to kill gladys knight
19:51 Herbie Hancock
cantaloupe island herbie hancock
19:47 Gregory Porter
everything you touch is gold gregory porter