Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Albumreview: The Brand New Heavies
19

Albumreview: The Brand New Heavies

The Brand New Heavies brachten 6 september hun nieuwe album uit. Op het album werkt de band onder anderen met Angie Stone, Mark Ronson, Siedah Garrett en Beverly Knight.

 

Als je soul en funk uit de jaren ’70 mist, dan moet je vooral dit album even checken. Het brengt ons namelijk terug naar die prachtige tijd. Tegelijkertijd weten The Brand New Heavies het als geen ander te combineren met funky 90’s-synthesizers. Het album is één groot bouquet van warme, harmonieuze, kleurrijke sounds en groovy  gitaar ‘cuts’. Precies hoe funk hoort te klinken.

De meest opvallende track is ‘’These Walls’’. Het origineel is eigenlijk van Kendrick Lamar en heeft het samen met de geweldige bassist Thundercat geschreven. Het nummer is nu opnieuw uitgebracht op het album ‘TBNH’. Dit keer is de track geproduceerd door Mark Ronson, ook wel bekend van ‘’Uptown Funk’’ (Bruno Mars) en ‘’Valerie’’ (Amy Winehouse). N’Dea Davenport zorgt voor de prachtige vocalen in deze versie.

Het is interessant om te horen hoe The Brand New Heavies hun eigen draai aan het nummer hebben gegeven, namelijk met een Afrikaanse ‘feel’, die versterkt wordt door de aanwezige percussie. Hoewel ‘’These Walls’’ van Kendrick Lamar vrij ‘smooth’ is, kunnen we met zekerheid zeggen dat de versie van ‘TBNH’ dansbaarder is.

Conclusie: de nummers die ons terugbrengen naar de ‘acid jazz’-tijd worden veilig gespeeld, maar het voelt wel net alsof je thuiskomt. Door recente nummers te coveren, en ze in een nieuw jasje te gieten, laten The Brand New Heavies ook zien dat ze meer kunnen. Toch kiezen ze er bewust voor om dat niet altijd te doen – uit liefde voor hun genre. Het is enerzijds fijn dat acid jazz via hen blijft voortleven, maar anderzijds ook dat enkele nummers op het album variatie bieden. Een win-winsituatie dus!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:46 Whitney Houston
my love is your love whitney houston
22:43 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
dream a little dream of me ella fitzgerald & louis armstrong
22:39 Black Pumas
colors black pumas
22:34 Janet Jackson
that's the way love goes janet jackson
22:30 Chic
my forbidden lover chic
22:24 Matt Bianco
too late for love matt bianco
22:20 Deee-Lite ft. Q-tip
groove is in the heart deee-lite ft. q-tip
22:17 Benny Sings ft. Emily King
miracles benny sings ft. emily king
22:13 Spinners
the rubberband man spinners
22:09 Madeleine Peyroux
blue alert madeleine peyroux