Arthur van de Graaf: “Tikkie, jij bent ‘m!!”

Arthur van de Graaf, columnist Sublime

Arthur van de Graaf van Sublime Doing geeft je een tip om terminale serieusheid tegen te gaan.

Vorige week keek ik naar de film Tag. De film gaat over een groep 40-jarige mannen in de Verenigde Staten die inmiddels al zo’n 30 jaar tikkertje spelen. De film is op ware feiten gebaseerd. De mannen zijn er op de lagere school mee begonnen en hebben afgesproken er nooit mee te stoppen.

Waarom? Niet omdat ze niet oud willen worden. Wel omdat ze niet serieus oud willen worden. Ze willen blijven spelen en lachen.

Toen ik hier tijdens de redactievergadering over sprak, werd er zo enthousiast gereageerd. Susan besteedde er in het Nieuws van de Vooruitgang een dag later aandacht aan. En nog dezelfde dag zijn we bij Sublime ermee begonnen.

Uit onderzoek weten we dat kinderen steeds minder buiten spelen, wij ouderen zijn er al helemaal mee gestopt. Zo halverwege de 40 bevinden we ons zelfs in de terminaal serieuze fase. Een fase waarin we vrijwel geen vragen meer stellen en bijna niet meer lachen. Een fase waarin we niet eigenlijk ook niet meer echt spelen.

Daarom wil ik je vandaag oproepen om in de volgende pauze eens iets te gaan doen wat je waarschijnlijk al heel lang niet meer gedaan hebt.

Ga eens lekker naar buiten en ga eens lekker tikkertje spelen want…(Luister audio)

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten