Arthur van de Graaf: “Ik doe niets en de wereld wordt mooier”

Arthur van de Graaf, columnist Sublime

Hoe doe je niets als er zoveel te doen is, dat niet tot morgen kan wachten? Arthur van de Graaf van Sublime Doing doet een poging.

Deze column zou eigenlijk helemaal nergens over moeten gaan. Ik doe namelijk even helemaal niets.

Als ondernemer ben je eigenlijk nooit helemaal vrij, als sociaal ondernemer kan je het eigenlijk wel helemaal vergeten. Er is zoveel te doen en eigenlijk kan het niet meer wachten tot morgen. En toch heb ik afgelopen vrijdag besloten om echt even vrij te nemen. Echt even helemaal niets doen. Samen met de kinderen zijn zonder dat het werk er tussenkomt. Althans dat ben ik al een paar dagen van plan.

Voordat we vandaag naar buiten gaan, werk ik nog even snel aan een paar projecten, waaronder een mooi nieuw project dat we in voorbereiding hebben. TrashUre Hunt van Ralph die zich alweer een paar jaar hard maakt voor het opruimen van de rommel op onder andere het strand. Dan ga ik nog heel eventjes zitten aan het vervolg van Sheltersuit van Bas Timmer. Bas die binnenkort namens Nederland naar de NYC Design Week gaat om zijn wind- en waterdichte jas te presenteren die getransformeerd kan worden tot slaapzak. De jas die zoveel vluchtelingen en daklozen door de koude nachten heeft geholpen.

Ik klap mijn laptop dicht en laat mijn telefoon thuis om even niet gestoord te kunnen worden door mijn werk en even helemaal alleen te zijn met mijn zoon en dochter. We lopen de straat uit, ik raap wat rommel van de straat op. We gaan de hoek om de boulevard op. We komen een dakloze man tegen die ergens op het strand de nacht heeft doorgebracht.

Ik ga zitten bij mijn favoriete strandtent, bestel een koffie en denk met een goed gevoel aan de mensen die net als ik gestopt zijn met werken in de traditionele zin. Mensen die terwijl ik van mijn koffie geniet ervoor zorgen dat de wereld van vandaag en morgen er weer een beetje mooier uitziet. Wat een lekker gevoel dat tijdens mijn vakantie Doing gewoon doorgaat.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten