Win te gekke Pioneer Prijzen bij Funky Friday - Klik Hier
winactie pioneer dashcam
Eerste Gaypride was rampzalig
19

Eerste Gaypride was rampzalig

Vandaag vindt de 17e editie van de Gay Pride plaats in Amersfoort. Reden genoeg om terug te blikken op de eerste Gay Pride daar, in 1982. Toen heette het nog Roze Zaterdag. Helaas verliep die dag anders dan gepland. Er werd zelfs gegooid met stenen en eieren.

Gelukkig was die rampdag wel ergens goed voor: Er kwam daarna een homo-emancipatiebeleid en zo werd de tweede Roze Zaterdag, jaren later, begeleid door homo-agenten en kwamen er verschillende homoseksuele politici op bezoek.

Nu heet het festival sinds jaren Gaypride en vandaag is te zien hoeveel vooruitgang er is geboekt op dit gebied. Niet alleen voor homoseksuelen, maar voor de hele LHBT-gemeenschap. Iedereen onbekommerd dansen en zichzelf zijn.

Deze vooruitgang is helaas nog niet in de hele wereld terug te zien. Daarom komt Tinder met een app-update. Gebruikers worden vanaf nu gewaarschuwd wanneer ze in landen zijn waar LHBT-relaties strafbaar zijn. Dat doet Tinder door de locatie van de telefoon in de gaten te houden met de functie ‘Traveler Alert’.

Ben je in een land waar straffen staan op homoseksualiteit? Dan krijg je van Tinder de melding: ‘We willen dat je plezier hebt, maar je veiligheid is onze belangrijkste prioriteit.’ De gebruiker kan er vervolgens voor kiezen om tijdelijk niet zichtbaar op Tinder te zijn of om seksuele voorkeur of geslachtsidentiteit verborgen te houden.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:52 Jamie Cullum
get your way jamie cullum
02:49 Tom Misch
disco yes tom misch
02:45 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
02:41 Amy Winehouse
rehab amy winehouse
02:36 Count Basic
strange life with dub (k & d remix) count basic
02:33 Bill Withers
lovely day (edit) bill withers
02:29 Rahsaan Patterson
so hot rahsaan patterson
02:24 H.E.R.
hold on h.e.r.
02:20 Sergio Mendes & John Legend
please baby don't sergio mendes & john legend
02:15 Janet Jackson
all for you janet jackson