Asiel met ‘buitenaardse’ honden bestormd door nieuwe baasjes

Tientallen honden uit een dierenasiel in het Amerikaanse Oklahoma City hebben een nieuw thuis gevonden. ‘Gewoon’ omdat ze even als alien waren verkleed…

Dierenasiel OKC Animal Welfare speelt op een ludieke manier in op de Area 51-actie. Dat is een Facebook-evenement dat voorstelt om een legerbasis in de Nevada-woestijn te bestormen. Daar zouden namelijk buitenaardse wezens zitten, die de Verenigde Staten voor de rest van de wereld verborgen houden. 

1,9 miljoen mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de bestorming van Area 51. Een behoorlijke hype dus; en daar gaat het dierenasiel slim mee om. 

Ze plaatsten foto’s van honden die verkleed waren als buitenaardse wezens, met de oproep om vooral hun opvang te komen bestormen. En met succes: binnen een paar dagen was het bericht met de hashtag #StormTheShelter meer dan 12.000 keer gedeeld. 

OKC Animal Welfare wordt overspoeld met positieve reacties. Veel mensen complimenteren het asiel met deze creatieve actie. En natuurlijk is er de nodige belangstelling voor de ‘aliens’: inmiddels zijn tientallen honden geadopteerd. 

Ook ontving de opvang bijna 3000 dollar aan donaties.

Bericht achterlaten