Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Eerste Gaypride was rampzalig
19

Eerste Gaypride was rampzalig

Vandaag vindt de 17e editie van de Gay Pride plaats in Amersfoort. Reden genoeg om terug te blikken op de eerste Gay Pride daar, in 1982. Toen heette het nog Roze Zaterdag. Helaas verliep die dag anders dan gepland. Er werd zelfs gegooid met stenen en eieren.

Gelukkig was die rampdag wel ergens goed voor: Er kwam daarna een homo-emancipatiebeleid en zo werd de tweede Roze Zaterdag, jaren later, begeleid door homo-agenten en kwamen er verschillende homoseksuele politici op bezoek.

Nu heet het festival sinds jaren Gaypride en vandaag is te zien hoeveel vooruitgang er is geboekt op dit gebied. Niet alleen voor homoseksuelen, maar voor de hele LHBT-gemeenschap. Iedereen onbekommerd dansen en zichzelf zijn.

Deze vooruitgang is helaas nog niet in de hele wereld terug te zien. Daarom komt Tinder met een app-update. Gebruikers worden vanaf nu gewaarschuwd wanneer ze in landen zijn waar LHBT-relaties strafbaar zijn. Dat doet Tinder door de locatie van de telefoon in de gaten te houden met de functie ‘Traveler Alert’.

Ben je in een land waar straffen staan op homoseksualiteit? Dan krijg je van Tinder de melding: ‘We willen dat je plezier hebt, maar je veiligheid is onze belangrijkste prioriteit.’ De gebruiker kan er vervolgens voor kiezen om tijdelijk niet zichtbaar op Tinder te zijn of om seksuele voorkeur of geslachtsidentiteit verborgen te houden.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:42 Frank Sinatra
lady is a tramp frank sinatra
12:37 Amy Winehouse
help yourself amy winehouse
12:34 Tom Browne
funkin' for jamaica tom browne
12:25 Al Green
i can't stop al green
12:21 Erykah Badu
certainly erykah badu
12:18 Jr. Walker & the All Stars
shotgun jr. walker & the all stars
12:14 Simply Red
holding back the years simply red
12:11 Tom Misch
lost in paris tom misch
12:08 Lou Rawls
fine brown frame lou rawls
12:04 Incognito
don't you worry 'bout a thing (edit) incognito