Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Wow! Schoenen van appelleer
20

Wow! Schoenen van appelleer

De productie van appelmoes en appelsap levert veel restafval op. Sneakermerk Komrads gebruikt deze klokhuizen en schillen om leer van te maken: appelleer, dus. Volgens de oprichters gaat het materiaal even lang mee als dierlijk leer.

‘Als je de fashion-industrie onder de loep neemt, merk je dat daar veel problemen zijn’, zegt mede-oprichter van Komrads Greet Goegebuer tegen BrightVibes. ‘Kijk maar naar de regenwouden die opzettelijk in brand worden gestoken om rubberplantages neer te zetten – om schoenen te maken, om zolen te maken. Daar willen wij tegenin gaan.’

De bovenkant van de sneaker is van fruitleer, maar ook over de rest van de schoen is goed nagedacht, legt Goegebuer uit: ‘De zolen zijn gemaakt van gerecycled rubber van autobanden, de veters van gerecyclede petflessen uit de oceaan. De kleuren komen uit biologische verf, en de lijm waarmee de schoen geassembleerd wordt is biologisch.’

Kijk voor het hele verhaal over deze bijzondere sneaker de video van BrightVibes. 

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:11 Lauryn Hill & Bob Marley
turn your lights down low lauryn hill & bob marley
16:07 Jarabe de Palo
bonito jarabe de palo
15:52 Caro Emerald
back it up (new mix) caro emerald
15:49 Quincy Jones
summer in the city quincy jones
15:45 Prince
kiss prince
15:41 Blue Lab Beats ft. Alex Blake
nights in havana blue lab beats ft. alex blake
15:38 UB40
red red wine ub40
15:34 D'Angelo
really love d'angelo
15:30 Patrice Rushen
forget me nots patrice rushen
15:22 Montell Jordan
get it on tonight montell jordan