Wow! Schoenen van appelleer
19

Wow! Schoenen van appelleer

De productie van appelmoes en appelsap levert veel restafval op. Sneakermerk Komrads gebruikt deze klokhuizen en schillen om leer van te maken: appelleer, dus. Volgens de oprichters gaat het materiaal even lang mee als dierlijk leer.

‘Als je de fashion-industrie onder de loep neemt, merk je dat daar veel problemen zijn’, zegt mede-oprichter van Komrads Greet Goegebuer tegen BrightVibes. ‘Kijk maar naar de regenwouden die opzettelijk in brand worden gestoken om rubberplantages neer te zetten – om schoenen te maken, om zolen te maken. Daar willen wij tegenin gaan.’

De bovenkant van de sneaker is van fruitleer, maar ook over de rest van de schoen is goed nagedacht, legt Goegebuer uit: ‘De zolen zijn gemaakt van gerecycled rubber van autobanden, de veters van gerecyclede petflessen uit de oceaan. De kleuren komen uit biologische verf, en de lijm waarmee de schoen geassembleerd wordt is biologisch.’

Kijk voor het hele verhaal over deze bijzondere sneaker de video van BrightVibes. 

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
01:52 Level 42
love games level 42
01:49 Robbie Williams
swing supreme robbie williams
01:46 Anthony Hamilton
woo anthony hamilton
01:42 Bill Withers
harlem bill withers
01:39 Paolo Nutini
new shoes paolo nutini
01:36 Shirma Rouse
soul serenade shirma rouse
01:31 George Michael
roxanne george michael
01:28 Trammps
(the night the lights went out in) new york city trammps
01:23 Prince
i need a man prince
01:19 Bobby Womack
across 110th street bobby womack