Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Tiny Desk-concert van SiR
20

Tiny Desk-concert van SiR

De Amerikaanse r&b-zanger SiR trad afgelopen week op bij NPR Tiny Desk. Hij droeg het huiskamerconcert op aan zijn onlangs overleden peetzoontje van 14 maanden. Bekijk het optreden hier:

 

Het viel SiR erg zwaar om op te treden bij NPR. Zelf zegt hij hierover: ‘Het is al zo’n emotioneel jaar en het is pas net februari…’ Het geeft het soulvolle optreden extra betekenis. De sessie werd nog persoonlijker door zijn moeder en oudere broer die meezongen als achtergrondzangers.

Aan de harmonieën is te horen dat de familie is opgegroeid met gospelmuziek. Vooral op het laatste nummer, ‘John Redcorn’, komen ze goed naar voren. Dat dit nummer niet genomineerd werd voor een Grammy, blijft gek; het had alleen op Spotify al 5 miljoen streams.

Zeer persoonlijke teksten

SiR is een relatieve nieuwkomer in de r&b- en hiphopscene. In 2017 tekende hij bij het Amerikaanse label Top Dawg Entertainment, dat vooralsnog alleen hiphopgrootheden als Jay Rock, Kendrick, Schoolboy Q en Ab-Soul onder haar hoede had. Met de komst van SiR bewijst het label dat het niet alleen maar aandacht heeft voor rap, maar ook andere genres aan bod laat komen. Hoewel SiRs nummers gaan over heftige thema’s, blijft de muziek heel toegankelijk. Als je goed luistert, krijg je een kijk in zijn persoonlijke leven. Spijt, fouten maken, de moeilijkheden van relaties: het komt allemaal aan bod. Het weer blijft daar een belangrijke rol in spelen. In het nummer ‘New Sky’ zingt hij bijvoorbeeld:

Somethings you can’t run away from / I wanted to weather the change / Tried my best to outrun the rain / Only way I deal with the pain’.

De tracks die SiR speelt, blijven luchtig van toon maar hebben een veel diepere laag. De perfecte soundtrack voor een lome winterse middag.

De zanger komt 22 februari naar Nederland. Hij geeft een concert in Paradiso, dat al uitverkocht is.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:17 Terence Trent D'arby
if you let me stay terence trent d'arby
09:13 Jon Batiste
cry jon batiste
09:10 Nancy Wilson
spinning wheel nancy wilson
09:07 Fun Lovin' Criminals
loco fun lovin' criminals
09:04 Gladys Knight
baby don't change your mind gladys knight
08:54 Joss Stone
right to be wrong joss stone
08:50 Matt Bianco
hifi bossanova (matt pop mix) matt bianco
08:47 Wilson Pickett
mustang sally wilson pickett
08:43 TLC
no scrubs tlc
08:38 Mo' Horizons
shake it loose mo' horizons