Ben jij een azijnpisser? Deze wc op Lowlands kan het jou vertellen

Slimme wc op Lowlands geeft dieet-advies

Wellicht een reden om toch nog een (goedkoop) kaartje voor Lowlands te kopen; een toiletbezoek op het festival is direct een gratis gezondheidscheck.

Overmorgen gaat Lowlands weer van start met in de line up onder anderen Anderson Paak, de Utrechtse dj Carista én een slimme wc. Die gaat festivalgangers menu-advies geven, schrijft het AD.

Het gaat om een uitvinding van Imec Nederland, die dit weekend voor het eerst wordt getest. In de wc-bril zijn meerdere sensoren verwerkt die bijvoorbeeld je hartslag kunnen meten. Ook kan de wc het zuurstofgehalte in het bloed en de bloeddruk meten. En tot slot is er nog een urinesensor te vinden in de bodem van de pot: die stelt de temperatuur en het zoutgehalte van je urine vast. En op basis van die gegevens kan de pot een dieetadvies geven.

LEES OOK: Wow! Londen laat zien hoe fijn het stadsleven kan zijn met meer groen

Is jouw zoutgehalte bijvoorbeeld te hoog? Dan adviseert het Smart Toilet om veel water te drinken. Niet verkeerd op een festival waar bier als water wordt gedronken.

De makers benadrukken dat het om een experiment ‘zonder wetenschappelijke pretenties’ gaat. Ze willen met een knipoog laten zien dat het toiletbezoek van de toekomst misschien gekoppeld is aan de gezondheid van de gebruiker.

Bericht achterlaten