Benny Sings gaat de sterren van de hemel zingen in het Planetarium
0

Benny Sings gaat de sterren van de hemel zingen in het Planetarium

Vrijdag 9 april zal Benny Sings een internationaal livestream concert geven vanuit het Planetarium in ARTIS, Amsterdam. Hij viert met het concert de release van zijn nieuwe album ‘Music’ dat op die dag wereldwijd uitkomt.

Het ontgaat veel Nederlanders nog steeds dat er een ster van wereldformaat in ons kikkerlandje huist. De Amsterdamse artiest, songwriter en producer Benny Sings mag artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fanschare rekenen. Zijn samenwerking met Rex Orange County werd eind vorig jaar bekroond met een platina award in de Verenigde Staten. Zijn samenwerking met Free Nationals maakt aanstaande zondag kans op een Grammy Award.

De lo fi pop songs zijn kenmerkend voor het geluid van Benny Sings en werden gebruikt in series als Love Life (HBO), Easy (Netflix) en in Apple, Kirin en Google Nest campagnes. Hij speelt met zijn band succesvol over de hele wereld en heeft onder andere in Japan en Amerika een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft.

En nu heeft hij twee jaar na City Pop weer een nieuw album ‘Music’. Hier hebben we al vier voorproefjes van mogen krijgen: “Music”, “Sunny Afternoon”, “Here it Comes” en de samenwerkingen met Mac DeMarco “Rolled Up” en Tom Misch “Nobody’s Fault“.

Het gehele album zal hij 9 april dus ten gehore brengen in het Planetarium in Artis, een historische koepelzaal waar bezoekers in 360 graden visueel kennis kunnen maken met de sterrenhemel en de ruimte. Het vormt het decor voor het eerste livestream concert van Benny Sings, “We zochten naar een bijzondere hemelachtige setting voor ons livestream concert. Met het historische Planetarium in ARTIS Amsterdam hebben we die gevonden. Ik heb er heel veel zin om met mijn band het nieuwe album ‘Music’ daar ‘onder de sterrenhemel’ te gaan spelen.”, aldus Benny Sings. Tickets zijn verkrijgbaar via het ‘betaal wat je wilt’-principe via deze link.

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:33 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
09:27 Al Green
tired of being alone al green
09:21 Gregory Porter
if love is overrated gregory porter
09:18 Pointer Sisters
yes we can can pointer sisters
09:14 Saulo Duarte
nao existe resposta para 'eu te amo' saulo duarte
09:10 Jacksons
show you the way to go jacksons
09:07 Norah Jones
those sweet words norah jones
09:04 Ady Suleiman
need somebody to love ady suleiman
08:55 George Benson
gonna love you more george benson
08:51 Jarabe de Palo
bonito jarabe de palo