Bericht van Hans Schönfeld: ‘Creativiteit’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30 uur: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Het schrijven van columns is een vorm van creativiteit. Iedere week een stukje maken, nu al meer dan 5 jaar lang. Creativiteit komt uit mensen, individueel of in teamverband. Dat maakt dat organisaties voor  hun creatieve resultaten en dus voor vernieuwing direct afhankelijk zijn van hun medewerkers, creatieve burgers en bedrijven.

Creativiteit omvat nagenoeg altijd twijfels, tenminste die van mij wel en ik ben niet de enige creatieveling die twijfelt. De Mona Lisa kwam na 16 jaar en vele proefversies tot stand. Als zelfs Leonardo twijfels had, schaam dan lijkt het toch niet nodig om je te schamen voor die van jou. Durf vandaag dus een openlijk om creatief te zijn, geniet ervan.  Wees niet bang dus, niet bang om gekke voorstellen te doen of om iets wat elders succesvol is te imiteren. Ga aan die schroom voorbij; onthoud anderen niet al het moois wat jij te bieden hebt.

De Amerikaanse acteur en komiek Ricky Gervais zei eens: “Het is beter om iets te creëren waar anderen kritiek op hebben, dan om nooit iets te creëren en anderen voortdurend te bekritiseren.

Bericht achterlaten