Bericht van Hans Schönfeld: ‘Stemmingswisselingen’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

“Vandaag voel ik me energiek. Ik heb er echt zin in. Ik voelde dat al toen ik vanmorgen opstond. Het leek wel of mijn tanden witter werden van het poetsen dan normaal. Soms ben ik wat neerslachtig omdat er een probleem in de lucht hangt. Mijn stemmingswisselingen zijn menselijk en maken dat ik voel dat ik leef. Zonder de onproductieve dagen in het schrijven van mijn columns zou ik niet kunnen genieten van de momenten dat ze zich als vanzelf vormen.
Mensen met depressies zijn enorm geholpen met Prozac achtige geneesmiddelen en weer onder de levenden gebracht. Maar die medicijnen worden tegenwoordig aan meer dan 5% van de bevolking voorgeschreven. Dus in een flink aantal gevallen is er geen depressie en wel het medicijn. Farmaceuten en artsen verminderen zo de variatie en afwisseling van beleving in het leven van volwassenen en erger nog, ook kinderen.
Het is maar goed dat farmaceuten niet in staat zijn om de winter, voorjaar en zomer te elimineren. Als men daar geld aan kon verdienen zou men dat ongetwijfeld doen. Dan zou het altijd herfst zijn het jaargetijde waar men het meest aan onnodig voorgeschreven Prozac achtigen kan verdienen.”

Bericht achterlaten