Bericht van Hans Schönfeld: ‘Zonder innovatie ga je kapot’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Wanneer je als bedrijf niet innoveert, ga je kapot. Vroom en Dreesman is al kapot, maar ook voor Blokker, en voor zelfs Mac Donalds ligt gevaar op de loer. Blokker probeerde het tij te keren door een nieuwe inrichting. Mac Donalds verstopt één of 2 gezonde gerechten in haar assortiment en wil nu thuis gaan bezorgen. Beide weinig innovatief en erg laat. Vroom en Dreesman had zich net laten herinrichten, notabene door Jan des Bouvrie en je kunt al jaren van alles thuis laten bezorgen; van pekingeend tot Viagra pil.

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar, ook bij het werk van politie en justitie. In het jaarverslag van de politie wordt het belang van innovatie benadrukt evenals het belang van het ont-bureaucratiseren, het wendbaar maken van de politie en justitie, zodat we adequaat op de steeds sneller veranderende samenleving kunnen blijven inspelen.

Dit jaar wordt daarom opnieuw de Veiligheid Innovatie Competitie georganiseerd met als thema ‘Technologie dichterbij’. We dagen MKBers en start-ups uit om nieuwe innovatieve ideeën aan te dragen die ons werk beter en effectiever maken. De winnaar van de challenge krijgt 200.000 euro om het plan samen met ons te realiseren. En … je blijft zelf eigenaar van jouw idee.

Wanneer je meer wilt weten kijk dam even op de website van Sublime FM of dat van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Deze challenge vormt trouwens maar één van de manieren waarop politie en justitie het veiliger proberen te maken, maar daarover een volgende keer meer.

Bericht achterlaten