Bericht van Jaap Brienen: ‘Bruno Mars’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Jaap Brienen, DJ en muziekkenner.

Rapper Jay-Z had zich verheugd op de uitreiking van de Grammy Awards. Maar ondanks zijn vele nominaties werd het niet zijn feestje, maar vooral dat van Bruno Mars. Zes keer genomineerd, en alle zes verzilverd. Het past wel in de weg omhoog die hij een jaar of acht geleden inzette. Peter Gene Hernandez, zo heet hij eigenlijk, is 32 jaar oud, en is zo’n man die muziek ademt. Hij zingt niet alleen, hij speelt ook piano, gitaar, bas, drums en ook nog verschillende blaasinstrumenten. Zijn vader gaf hem de bijnaam Bruno, “Mars” bedacht hij daar later zelf bij.

Bruno wilde de muziek in, en verhuisde daarvoor op zijn 17e van Hawaii naar Los Angeles. Wat hij in LA leerde was vooral hoe je een hit moest schrijven. En dat deed hij dan ook: Hij schreef ‘Nothin On You’ voor B.o.B., ‘Billionaire’ voor Travie McCoy, en ook ‘Fuck You’ voor Cee Lo Green. Toen hij zo een beetje warmgedraaid was, ging hij zijn eigen platen uitbrengen. Het werden allemaal hits. Als je aan hem vraagt wie hem inspireert, zal hij de namen noemen van Elvis Presley en Michael Jackson.

Let je even op? Elvis, The King, en Michael, The King of Pop. Kan geen toeval zijn. Bruno Mars is hard op weg de nieuwe koning te worden. Die zegetocht bij de Grammys heeft hem in ieder geval behoorlijk op weg geholpen.

Bericht achterlaten