Bericht van Jaap Brienen: ‘Ledisi’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Jaap Brienen, DJ en muziekkenner.

Komend weekend verschijnt het nieuwe album van zangeres Ledisi. In de Verenigde Staten is ze al jaren één van de grote sterren in de R&B, maar in Nederland kennen we haar nog niet echt. Daarom, met een nieuw album in zicht, even een spoedcursusje.

Ledisi is 45, en komt uit muziekstad New Orleans. En met zowel een moeder, vader als een stiefvader als professioneel muzikant was haar beroepskeuze natuurlijk ook al behoorlijk uitgestippeld. Zo stond ze als meisje van 8 al op het podium te zingen. Haar echte carrière begon op haar 23e, toen bracht ze haar eerste album uit. En om je een idee te geven van haar populariteit in Amerika: ze werd sindsdien al negen keer genomineerd voor een Grammy Award.

Dan dat nieuwe album. Het heet Let love rule, geen verwijzing naar dat liedje van Lenny Kravitz trouwens. Nee, er staan überhaupt geen covers op, maar 11 nieuwe nummers waar ze twee jaar aan werkte. Het is een album met klassieke soulballads, maar ook wat hiphop en reggae. Ze maakt, zoals ze zelf zegt, een buiging voor haar muzikale voorgangers, maar ze kijkt ook vooruit naar de toekomst van R&B. En ze heeft wat gasten uitgenodigd om mee te zingen: John Legend bijvoorbeeld, en ook BJ The Chicago Kid.

Met hem maakte ze de nieuwe single, US4ever. Over een relatie die soms niet lekker loopt, maar uiteindelijk wel stand houdt. Je werkt me enorm op mijn zenuwen, maar ik hou wel heel veel van je en ik ga nooit meer bij je weg. 

Bericht achterlaten