Bericht van Jaap Brienen: ‘Prince en Finding Nemo’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Jaap Brienen, DJ en muziekkenner.


Het schijnt dat Justin Timberlake van plan was om Prince als hologram te laten verschijnen bij zijn halftime-show bij de Superbowl. Maar dat zou Prince nooit gewild hebben, wist Sheila E. En Prince wist inderdaad wel wat hij wel en niet wilde.
In dat verband moest ik denken aan een grappig verhaal dat ik ooit over hem las. Een verhaal over Prince en… Questlove. Dat is de oprichter en drummer van The Roots, maar als een soort muzikaal supertalent ook medeverantwoordelijk voor het succes van bijvoorbeeld D’Angelo, en Erykah Badu. En… hij is een veelgevraagd DJ.

Een jaar of vijftien geleden werd hij gevraagd, door Prince, om na een Prince-concert een feestje voor hem te organiseren. Er moest een pooltafel zijn, en Questlove moest platen draaien. Tegen Prince zeg je geen nee, dus Questlove haalde zijn platen op en regelde een café met een pooltafel. En daar stond hij dan, een paar uur later. Hij koos met grote zorgvuldigheid zijn platen, want hee, hij stond wel voor Prince te draaien. Die Prince stond ondertussen verderop te biljarten. Totdat hij naar de DJ toe kwam, en zei: “Zet iets anders op”. Questlove was verbouwereerd, maar hee, het is Prince, dus hij zette iets anders op. Nog geen paar minuten later kwam de assistent van Prince naar hem toe, met in haar hand een dvd. En haar opdracht: zet dit maar op. Questlove kijkt naar de dvd, en leest: Finding Nemo. Na de verbazing komt het besef: Hij is zojuist ontslagen door Prince, en vervangen… door een tekenfilm.

Overigens vertelt niemand dit verhaal beter dan Questlove zelf:

Bericht achterlaten