Bericht van Jaap Brienen: ‘Motown-legende Lamont Dozier brengt grootste hits opnieuw uit’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Met vandaag Jaap Brienen, Music Director Sublime. Lees hier zijn bericht terug over Lamont Dozier die het op 77-jarige leeftijd tijd vond om zelf te gaan zingen.


Bijna de hele jaren zestig werd in een studio in Detroit aan de lopende band muziek geschreven en opgenomen. Het was de thuisbasis van platenlabel Motown. Zangers en zangeressen als Marvin Gaye, The Supremes, The Jackson 5, Stevie Wonder, Smokey Robinson namen daar hun platen op. De muziek werd vrijwel altijd door dezelfde band ingespeeld, en de liedjes werden vrijwel altijd door dezelfde club schrijvers geschreven.

Eén van die schrijvers was Lamont Dozier. Samen met de broers Brian en Eddie Holland schreef Dozier een indrukwekkende rij hits: ‘Baby Love’, ‘Stop In The Name of Love’, ‘It’s The Same Old Song’, ‘Reach out’, ‘I’ll Be There’, ‘You Can’t Hurry Love’, ‘You Keep Me Hanging On’Om je een idee te geven: 54 van hun liedjes werden een nummer 1-hit.

Nu is het ruim vijftig jaar later. En Dozier vond het nu wel eens tijd om ze zelf te gaan zingen. Dat doet hij op zijn nieuwe album ‘Reimagination’. 77 jaar oud is hij inmiddels, en dat hoor je aan zijn stem. Hij zingt akoestische versies van een aantal van de nummers die hij lang geleden schreef, en hij krijgt hulp van artiesten als Graham Nash, Sir Cliff Richard, Todd Rundgren, Rumer, en ook jazzheld Gregory Porter.

2 reacties op “Bericht van Jaap Brienen: ‘Motown-legende Lamont Dozier brengt grootste hits opnieuw uit’

  1. Franco

    Ik drink zeker met dit koude weer graag thee! Nu is het Morroca Mint, maar ik drink ook graag earl Grey of Lady Grey

Bericht achterlaten