Bericht van Kasper van der Meulen: ‘Het dagelijkse bewegingsdieet’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein.

Als leefstijl specialist is een van de vragen die ik vaak krijg: hoe vind je in dit drukke moderne leven tijd om genoeg te sporten en bewegen? Er lijkt een idee te bestaan dat fitness betekent dat je 4 keer per week in een strak pakje in een klam zaaltje je 45 minuten in het zweet moet werken.

Maar wat we daarbij makkelijk over het hoofd zien is ons dagelijkse bewegingsdieet. Als je namelijk 8 uur per dag, 4 tot 5 dagen per week stil zit achter een bureau dan kan een paar keer naar de sportschool daar niet meteen tegenop. Maar wat kun je wel doen? Het activeren van je leefstijl is een eenvoudig proces. Je kijkt kritisch naar je dag en je gaat beweging toevoegen aan de meest sedentaire momenten. Dan zie je al snel dat je de meeste meetings wandelend in de frisse lucht kunt doen. Dat je op kan staan en rondlopen om een telefoongesprek te voeren, dat je de trap kunt nemen in plaats van de lift en dat je eenvoudig je laptop op een verhoging kunt zetten en staand kunt werken. En als je dan toch nog langzaam vastroest aan je bureau en er niet meer vandaan komt. Zet dan een timer zodra je gaat zitten. Als je na 30 minuten nog steeds zit, en de timer gaat, sta je op om een rondje te lopen. Al snel zul je zien dat een goed bewegingsdieet makkelijker, goedkoper en effectiever is dan een abonnement op de sportschool.

Bericht achterlaten