Bericht van Maria van der Heijden: ‘Gouden combinatie’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Maria van der Heijden, directeur van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland.

Wanneer je zoals ik werkt aan een duurzame samenleving, dan zet je je per definitie in voor de volgende generatie. Je probeert ervoor te zorgen dat de aarde ook voor hén een leefbare plek blijft. Met schone lucht, voldoende groen en toegang tot werk, water en voedsel voor iedereen.

Waarom zou je die volgende generatie dan niet betrekken bij je dagelijkse werk? Het gaat immers over hún toekomst. Bij MVO Nederland lieten we daarom enkele jaren geleden de toen 22-jarige Talitha Muusse plaatsnemen in onze Raad van Toezicht. Nog steeds zet zij ons regelmatig op scherp met haar onverwachte vragen en verrassende inzichten. Ik merk dat zij – met nog niet eens de helft van mijn leeftijd – nog een heerlijk onafhankelijke mindset heeft. Heel waardevol in een wereld vol meningen, belangen en vooroordelen.

Komende dinsdag organiseert MVO Nederland de werkbijeenkomst ‘Jonge leiders aan de slag voor een duurzamer Nederland.’ Speciaal voor jonge ondernemers en jonge politici. Maar wél onder leiding van oudgediende Jan Terlouw. Want de combinatie van frisse inzichten met de wijsheid van de oudere generatie is pas écht goud waard.

Bericht achterlaten