Bericht van Arthur van de Graaf: “Hoe lang hebben wij nog zomervakantie?”

Zomervakantie, doodnormaal toch? Maar Arthur van de Graaf, van crowdfundingplatform Sublime Doing, vindt het een achterhaalde regeling.

Voor de beroepsbevolking zit de zomervakantie er weer bijna op. Ik kan mij voorstellen dat er na jouw vakantie twee vragen door je hoofd spelen. ‘Hoe houd je het zomervakantie gevoel zo lang mogelijk vast’ en ‘Hoe realiseer je een betere balans tussen werk en wat nog meer, of zelfs belangrijker is in jouw leven?’.

De eerste vraag heb je uiteraard al goed beantwoord door naar Sublime te luisteren. Het antwoord op de tweede vraag heeft meer tijd nodig.

In onze werkende samenleving houden we vast aan een achterhaald systeem. Dat stamt nog uit de tijd dat er zomers zoveel werk op het land was dat we extra handen nodig hadden. Door een zomervakantie in te lassen, konden kinderen op het land werken. Onze 40-urige werkweek stamt nog uit de tijd dat de eerste Ford van de lopende band rolde.

Deze ouderwetse werkvorm staat op het punt te veranderen. Zo bewegen we ons al langzaam naar een deeleconomie. In plaats van kopen gaan we steeds vaker producten en diensten delen en lenen.

En ook het arbeidsproces verandert. Zo hebben we steeds vaker micro jobs naast ons werk. Of beginnen we een nieuwe studie, of starten we bedrijven vanuit een hobby. En wat denk je van meer microvakanties? Al deze ontwikkelingen stimuleren onze creativiteit. En dragen bij aan een betere balans tussen werk en privé. En dat werd hoog tijd!

En niet alleen omdat de zomervakantie er alweer bijna opzit.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten