Bericht van Arthur van de Graaf: ‘Mijn zoon wil niets voor Kerstmis’

De zoon van Arthur van de Graaf wil geen cadeaus hebben voor Kerstmis, en dat maakt hem toch een klein beetje bezorgd. 

Afgelopen dinsdag fietste ik naar huis. Ik stopte in de winkelstraat om te kijken of ik een kerstcadeau kon vinden voor mijn zoon Jay.

Al een paar keer hebben mijn vriendin en ik gevraagd wat hij wil hebben voor kerst.

Zijn antwoord is iedere keer hetzelfde: “Niets.”

We begonnen ons zorgen te maken. Hoe kan dat nou? Ons kind wil niets, terwijl de advertenties om zijn oren vliegen en kinderen toch eigenlijk altijd wel iets willen hebben. Toch?

“Maar is er dan echt niet iets wat je leuk vindt?”

“Is er dan niet een leuke game?”

Kan je nagaan; je vraagt of je zoontje een game wilt, terwijl we de week ervoor samen naar een aflevering van ‘Verslaafd’ hebben gekeken. Die ging over een jongeman die geen leven heeft, omdat hij gameverslaafd is.

Zo graag willen we hem iets leuks geven.

Uiteindelijk zijn we er even voor gaan zitten.  Hij vertelde ons dat hij tevreden was met wat hij heeft. En dat als hij er iets bij zou krijgen, hij er waarschijnlijk toch weinig mee zou gaan doen.

Nu denk je misschien dat zijn hele kamer vol staat met alles wat een kind kan wensen. Geloof me dat is niet zo. Hij heeft een kamer waar hij zijn ding kan doen: muziek maken, programma’s schrijven en zijn game, uiteraard Fortnite, kan spelen.

Ik stapte maar weer op mijn fiets om met een goed gevoel en lege handen terug naar huis te keren.

Diezelfde avond zei een vriend van me in de kroeg na het horen van het verhaal, dat hij het mooi vond dat Jay zo goed laat zien wat ik belangrijk vind in het leven. En mijn zoontje van 12 heeft nog eerder door dan ik, dat dat niet het geven van nog meer spullen is.

Reden temeer om december om te dopen in Doing Good December en eens iets te geven aan en om een ander.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten