Bericht van Arthur van de Graaf: “Slapen in een kartonnen tent is heerlijk”

Wat is er nu duurzaam aan een kartonnen tent? Arthur van de Graaf van crowdfundingplatform Sublime Doing, weet het wel!

“Gewoon omdat het kon, heb ik dit weekend geslapen in een tent van, jawel, karton. Ik was op Forteiland Pampus, een eiland dat in het einde van de 19de eeuw werd gebouwd om Amsterdam te beschermen. Afgelopen weekend stond het eiland met het festival Puur Pampus volledig in het teken van het beschermen van onze natuur: samen sneller duurzaam.

Bij het boeken van mijn ticket voor het festival, zag ik dat het mogelijk was een kartonnen tent te huren. Aangezien ik geen tent heb en er maar één nacht gebruik van hoefde te maken, leek mij dit een mooie oplossing. Andere bezoekers stelde mij uiteraard wel de vraag wat er duurzaam is aan een kartonnen tent.

Hierover sprak ik met Wout Kommer, de oprichter van Kartent. Ik schrok wakker van het feit dat veel festivalgangers een goedkope tent kopen, hier één of een paar nachten gebruik van maken en de tent na het festival gewoon laten staan, als afval!

De tent waarin ik sliep, wordt voor je neergezet en na het festival gewoon weer opgehaald, waarna het materiaal weer opnieuw wordt gebruikt. Ook fijn om te weten: de tent is waterdicht.

Ik heb heerlijk geslapen op Pampus. En ik hoop dat nog meer mensen door Wout uit de wegwerptent worden gelokt om te kiezen voor een beter en duurzaam alternatief.”

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten