Bericht van Jaap Brienen: “De muzikale reis door het leven van Aretha”

“Afgelopen donderdagmiddag liep ik met twee van mijn zoons over de kermis, toen mijn telefoon ging. Sander de Heer belde, mijn nieuwe ochtendshow-collega. Met het nieuws dat al een paar dagen in de lucht hing: Aretha is dood. En vervolgens de vraag: “Gaan we het doen?” “Ja, we gaan het doen.”

“Eerder die week hadden we geconcludeerd dat we toch iets bijzonders moesten doen om Aretha te eren op Sublime, mocht ze komen te overlijden. Het plan was om ál haar uitgebrachte singles, achter elkaar, chronologisch, te draaien, in een avonduitzending vanaf zeven uur. We hadden alle platen verzameld, maar aan verdere voorbereiding waren we niet meer toegekomen. En zo begonnen we die avond, zonder draaiboek, aan een programma dat uiteindelijk ruim vijfenhalf uur zou duren. 

Het was een muzikale reis door het leven van Aretha, en de verhalen kwamen met de platen. Verhalen over de kerk, over haar platencontracten, haar zussen, haar huwelijk. En wat een muziek hoorden we: meer dan tachtig platen van één artiest achter elkaar, en toch verveelde het geen moment. De Queen is dood, lang leve de Queen. “

Beluister de hele live-uitzending van 16 augustus hieronder.

Bericht achterlaten