Bericht van Kevin Weijers: “Cruijffiaans inzicht op het vliegveld”

Chief Exploration Officer Kevin Weijers wil naar het zonnige Italië, maar dan stopt er een ambulance bij zijn vliegtuig.

Ik sta in de rij op Schiphol. We mogen bijna boarden. En iedereen kijkt gretig naar het vliegtuig dat ons vanuit deze koude, grijze Nederlandse winterochtend, naar het heerlijke, vriendelijke Italiaanse middagzonnetje gaat brengen.

Dan stopt een ambulance bij ons vliegtuig. Dat is nooit goed, denk ik bij mezelf. Rechts naast me denkt een man daar iets ongenuanceerder over: Verdomme, zegt ie, het is altijd hetzelfde!

In dezelfde seconde zegt een vrouw links van me: Ach, ik sta liever hier in de rij, dan dat ik in dat vliegtuig op een ambulance lig te wachten. De vrouw oogt ontspannen. De man lijkt te ontploffen.

Even voelt het alsof ik in een tekenfilm ben beland, met een duiveltje en een engeltje op mijn schouders. Dat is toch fascinerend?! Twee mensen kijken naar exact dezelfde gebeurtenis, en zien iets totaal verschillends.

Het is een beetje Cruijffiaans. Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet en wat je daar mee kunt, of niet. Want hoe simpel het ook lijkt. Je kunt wel kijken, maar je gaat het pas zien, als je het doorhebt.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten