Bericht van Kevin Weijers: “De Wereld Rond in 80 Experimenten”

Hoera! We hebben er een nieuwe columnist bij. Chief Exploration Officer Kevin Weijers stelt zich netjes even voor:

Mijn naam is Kevin Weijers en vanaf vandaag ga je om de week op woensdag mijn stem horen. De kans is groot dat je geen idee hebt wie ik ben en wat je aan mij kunt hebben. Dus laat ik me even voorstellen! De saaiste manier hiervoor is het voorlezen van mijn LinkedIn profiel. Daarom probeer ik graag iets anders.

Zoals ik zei; mijn naam is Kevin Weijers. En ik ben de CEO van een zelfbedacht avontuur: De Wereld Rond in 80 Experimenten. CEO staat in dit geval voor Chief Exploration Officer. Ik reis namelijk naar bedrijven in het buitenland, waar ik in een week tijd help een nieuw idee uit te voeren. Alles in ruil voor eten en onderdak.
Het bracht me onder andere bij een advocatenkantoor in Singapore, een middelbare school in een Township van Kaapstad, een Jeep verhuur bedrijf in Costa Rica, en een reis startup in Tel Aviv.

Het grappige is, dat voordat ik aan dit avontuur begon, eigenlijk een masteropleiding wilde doen. Ik kon alleen niet kiezen welke. Nu, 2,5 jaar later, en 31 van de 80 experimenten verder, realiseer ik me dat ik geheel onbedoeld mijn eigen opleiding heb ontworpen. Zonder toetsen en rapporten, maar met vakanties en lessen uit ‘de echte wereld’

In de volgende radiocolumns wil ik die lessen, graag met je delen. Ben jij na het horen van deze column ergens nieuwsgierig naar? Laat het me weten weten via Sublime.nl. Ik kijk er naar uit. Tot over twee weken!

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten