Bericht van Tim Murck: “Iedereen moet op een bepaalde manier vegetariër zijn”

Acteur en gamechanger Tim Murck praat vandaag over vegetariër zijn, en wat erbij komt kijken. 

Twee keer in mijn leven had ik een vriendinnetje die vegetariër was. Ik vond het onzin. Nu, vijftien jaar later ben ik volledig om. Niet omdat ik het zielig vind, maar omdat vee een te zware belasting vormt voor onze leefomgeving. Ik wil er iets aan doen. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden om er iets aan te doen.

Mijn vriendinnetjes lieten vlees links liggen en zochten goede plantaardige vervangers voor eiwitten en vitamines. Later kwamen de vleesvervangende producten. Nu gaan we vlees en zuivel maken zonder dat we daar dieren voor nodig hebben.  

-Ze maken melk door de magen van een koe na te bootsen en enzymen en bacteriën toe te voegen.

-We weten ook dat de eerste 3d-geprinte stukjes vlees verschenen zijn waarbij het hele DNA-puzzeltje wordt gelegd.

Welke manier past bij jou? Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar die laatste categorie, omdat ik hou van de smaak en de beleving van vlees en zuivel. Maar geweldig dat het naast elkaar kan bestaan zodat iedereen kan bijdragen aan een oplossing.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar je komt er niet meer mee weg. Iedereen moet op een bepaalde manier vegetariër zijn!

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten