Bericht van Tim Murck: “Ik laat me lekker invriezen”

Een eeuwig leven is volgens acteur en gamechanger Tim Murck binnen handbereik.

Het mooie aan de huidige vaart van de vooruitgang is dat het alles wat we denken zeker te weten op losse schroeven zet. Een van de sterkste voorbeelden: de dood. Iedereen weet; je wordt geboren en je gaat dood. Sommige gaan uit van een hiernamaals.

Maar ik als atheïst is dat prachtige vooruitzicht niet gegund. Maar tegenwoordig kan ik me laten invriezen. Dus tegen de tijd dat ik een oud en niet meer helemaal honderd procent functionerend lijf heb, laat ik me invriezen. En dan word ik wakker over 10 of 20 duizend jaar. Verlost van al mijn ziektes en andere fysieke tekortkomingen.

Misschien word ik vervangen door een geprogrammeerd of op silicium gebaseerd lijf. Helemaal naar mijn eigen wensen. En ik hoef niet eens te wachten op dat moment. Want in de tussentijd zijn mijn hersenen ingevroren. Dus ik doe mijn ogen dicht en ik doe ze open en ik sta in de toekomst.

Het is een scenario die door niemand weggelachen kan worden. Want we weten niet wat er tegen die tijd allemaal mogelijk gaat zijn. Je denkt misschien: wat een fantast. Deze column hebben ze zeker na de borrel opgenomen. Maar de eerste bedrijven die deze diensten aanbieden bestaan. Voor een paar ton kun je je laten invriezen, met de garantie, wie weet wat het waard is in de toekomst, dat je ooit wakker wordt gemaakt.

Dus zegt u het maar. Hoe lang duurt het voor het eerste pensioenfonds met de marketing stunt komt: Bij ons betekent uw premie potentieel een leven in de toekomst.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

2 reacties op “Bericht van Tim Murck: “Ik laat me lekker invriezen”

Bericht achterlaten