Bericht van Tim Murck: ‘Je dromen opgeven? Dat is niet meer nodig’

Wat zou jij doen als je virtueel overal naar toe zou kunnen? Acteur en gamechanger Tim Murck zou het wel weten.


Ik zou de Mount Everest wel willen beklimmen, maar ik heb geen zin om ergens bovenop die berg dood te vriezen. Ik wil diepzee duiken, maar ik heb last van hyperventilatie. En ik wil voetballen met Messi, maar ik ben te oud en ik heb misschien ook niet echt voldoende talent.

Heb jij ook dromen die jij al hebt afgeschreven? Misschien is dat wel helemaal niet nodig.

Want het duurt niet lang voor we onze droomervaringen in een volledig virtuele, niet van de realiteit te onderscheiden wereld kunnen beleven. De technologie is er waarschijnlijk bijna.

Op het gebied van beeld, geluid, gevoel, geur en al onze andere zintuigen is het er. Het wordt alleen nog niet in één gebundeld pakket aangeboden. En het is nu nog onbetaalbaar voor mensen zoals jij en ik.

Maar wat als we over 5 of 10 of 50 jaar voor een betaalbaar prijsje virtueel overal naar toe kunnen? Wat zal de impact hiervan zijn op onze leefwereld wanneer mensen vanaf hun bank samen al hun dromen kunnen beleven? Bedenk eens welke uitstapjes je zou maken. En met wie. Als wat? En waar naartoe? De toekomst is wonderbaarlijk.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten