Bericht van Tim Murck: “SIRI, heb je dikke billen?”

Acteur en gamechanger Tim Murck wil dat zijn kinderen zich CyberSUPERhelden voelen.

Mijn dochter van 4 en zoon van 6 vroegen laatst op mijn telefoon aan SIRI: “SIRI, heb je dikke billen?” Ik besefte me pas dat ik in moest grijpen toen SIRI antwoordde: “Dit is wat ik heb gevonden op het internet.”

In de digitale wereld vind je op bijna alle vragen steeds makkelijker een antwoord. Hartstikke fijn, maar het zorgt er wel voor dat we in de digitale wereld spreekwoordelijk slapen met ramen en deuren open.

Er zijn criminelen die om wat voor reden dan ook vinden dat ze het recht hebben een inbreuk te doen op jouw privacy.

Natuurlijk wil ik mijn kinderen niet laten slapen in een huis waar iedereen zomaar naar binnen kan lopen. Maar in de digitale wereld zijn ramen, deuren en boeven abstract en onzichtbaar.

Hoe bescherm ik mijn kinderen tegen gevaar als ik zelf niet voldoende snap van de problematiek en ik niet het gevoel heb dat ik er iets aan kan doen.

En juist daarom werk ik de laatste anderhalf jaar mee aan een game waar kinderen in een fictieve omgeving in opstand kunnen komen tegen cybercriminelen. Gewapend met kennis van experts gaan zij de strijd aan. En die gaan ze winnen. Om voor een veilige toekomst te zorgen moeten komende generaties zich CyberSUPERhelden voelen en anders dan ons, geloven dat ze er echt iets aan kunnen doen.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten