Bericht van Tim Murck: “Zijn we zulke kleuters dat we ons speeltje niet weg kunnen leggen?”

Acteur en gamechanger Tim Murck voelt zich betutteld. Hij kan heus wel zelf zijn schermtijd bepalen. Toch?


Ons schermgebruik krijgt behoorlijk wat aandacht de laatste weken. Apple komt met een update die je vertelt hoe lang je je schermpje gebruikt hebt. Instagram geeft je de kans om een alarm in te stellen dat afgaat als je je maximale schermtijd nadert. En een aantal executives van grote techbedrijven klappen uit de school, omdat ze met schaamrood op de kaken toegeven dat hun uitvindingen de maatschappij potentieel om zeep helpen.

De rode draad? Minder schermtijd is beter voor de samenleving en voor ieders gezondheid.

Zijn we echt zulke kinderen dat we ons speeltje niet weg kunnen leggen en dat we een papa en mama nodig hebben die ons verteld dat het genoeg is?

Ik voel me eerlijk gezegd een beetje betutteld, maar ik schaam me ook een beetje. Ik ben bang dat ik dat speeltje straks helemaal niet meer mag gebruiken en dat ik dan niet meer zonder kan.

De filosoof Baudelaire vergeleek de mensheid met de ontwikkeling van een persoon en zei dat wij als mensheid nog in de kleuterfase zitten. Misschien had hij wel gelijk en is het maar wat goed dat wij op onze kleine vette vingertjes worden getikt.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten