Bespaar water met een tweedehands zwembroek
17

Bespaar water met een tweedehands zwembroek

Bespaar water met een tweedehands zwembroek

Wereldwijd zullen duizenden mensen drie maanden lang geen nieuwe kleding kopen. Het zogenoemde ‘Slow Fashion Season’ gaat volgende week van start en wordt georganiseerd door Collaction, een organisatie die door middel van crowdacting de wereld wil verbeteren.

Wanneer je besluit mee te doen aan de actie dan mag je wel kleding ruilen en tweedehands kleding kopen. Volgens de organisatie kopen we namelijk met z’n allen veel te veel nieuwe kleding en dat heeft een enorme impact op het milieu. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 32 miljoen Olympische zwembaden aan water die jaarlijks worden verbruikt. Ook is de industrie verantwoordelijk voor 8 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Vorig jaar werd deze actie voor het eerst georganiseerd en toen deden ruim 2.600 mensen mee. Dit jaar moeten minstens 10.000 mensen meedoen. Als dat lukt, wordt volgens de initiatiefnemer 360 miljoen liter water bespaard en 1,4 miljoen kilo minder CO2 uitgestoten. Meer dan 6.400 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de actie. Aanmelden kan nog tot het begin van de zomer – 21 juni dus.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:21 Gregory Porter
concorde gregory porter
02:18 Raul Midon
devil may care raul midon
02:14 John Legend
p.d.a. (we just don't care) john legend
02:11 Hooverphonic
mad about you hooverphonic
02:08 Prince
i wanna be your lover prince
02:03 Al Jarreau
roof garden (edit version) al jarreau
01:59 Aretha Franklin
freeway of love aretha franklin
01:53 Pete Philly
favorite song pete philly
01:49 Staple Singers
respect yourself staple singers
01:45 The Weeknd
earned it the weeknd