Beyoncé ontvangt Golden Globe-nominatie voor ‘Spirit’

Beyoncé is genomineerd voor een Golden Globe, dé prijs voor uitmuntendheid in film en televisie, in binnen- en buitenland. Ze ontvangt de nominatie voor ‘Spirit’, de soundtrack van ‘The Lion King’.

Beste originele nummer van ‘The Lion King’

De nominatie zou gaan om het beste originele nummer van een film. In Beyoncé’s geval is dat ‘Spirit’, de soundtrack van de remake voor The Lion King. Voor de film heeft ze zelfs een heel album uitgebracht. Beyoncé zelf zegt over het album, ‘The Lion King: The Gift’, dat het een paar van haar favoriete artiesten bevat en een mix van genres is. Omdat het ‘sonische cinema’ betreft, is het niet in één genre te vatten.

Lees ook: Beyoncé brengt nieuw ‘Lion King’-album uit

Omgaan met tegenslagen

Sommigen vragen zich af hoe ze op deze Golden Globe-nominatie reageerde. Toen ze in januari een interview deed voor ‘Elle’, werd er aan Beyoncé gevraagd of ze teleurgesteld was dat ze de Grammy voor het beste album van 2017, waar ze toen ook voor genomineerd was voor ‘Lemonade’, niet had gewonnen. Adele ging er toen met de felbegeerde prijs vandoor voor haar album ’25’, en zelfs zijzelf was het daar niet mee eens. 

Beyoncé zei over dat verlies tegen ‘Elle’: “Ik begon naar een diepere betekenis te zoeken, toen het leven me lessen begon te leren, waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had. Succes ziet er nu anders uit.”

Ze voegde eraan toe: “Nummer één zijn was niet langer mijn prioriteit. Mijn echte overwinning is het creëren van kunst en een muzikale erfenis. Dat is bevredigend.”

Luister hier het nummer dat de nominatie kreeg, ‘Spirit’:

 

Bericht achterlaten