Bij Heilige Boontjes in Rotterdam veranderen boefjes in barista’s

Een agent (Marco) en een ouwe boef (Rodney) vonden dat reïntegratie een stuk beter, duurzamer en leuker kan. En zo kwam Heilige Boontjes, een espressobar gerund door ex-boefjes.

Het is weer Doing Donderdag en vandaag besteden we aandacht aan Heilige Boontjes. Dit café geeft jonge Rotterdammers met een randje een tweede kans. Door ze op te leiden tot barista of brander leren ze stapje voor stapje terug te keren naar de maatschappij, met succes:

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.  

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.  

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Bericht achterlaten