Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Van boefjes naar barista’s
19

Van boefjes naar barista’s

Een agent (Marco) en een ouwe boef (Rodney) vonden dat reïntegratie een stuk beter, duurzamer en leuker kan. En zo kwam Heilige Boontjes, een espressobar gerund door ex-boefjes.

 

Het is weer Doing Donderdag en vandaag besteden we aandacht aan Heilige Boontjes. Dit café geeft jonge Rotterdammers met een randje een tweede kans. Door ze op te leiden tot barista of brander leren ze stapje voor stapje terug te keren naar de maatschappij, met succes:

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:16 Sabrina Starke
learn to love sabrina starke
03:13 Betty Wright
clean up woman betty wright
03:09 Jon Allen
keep on walking jon allen
03:06 Billy Preston
will it go round in circles billy preston
03:02 Chaka Khan
the best is yet to come chaka khan
02:59 Prince
the most beautiful girl in the world prince
02:53 Johnny Gill
my,my,my johnny gill
02:48 Manhattans
kiss and say goodbye manhattans
02:45 Steffen Morrison
little bit longer steffen morrison
02:42 Sergio Mendes
mas que nada sergio mendes