Bij Repair Kid mogen kinderen slopen
19

Bij Repair Kid mogen kinderen slopen

Hoe leuk is het om apparaten uit elkaar te halen en er nieuwe dingen van te bouwen? En hoe vaak mag je dat als kind doen? Bijna nooit. Bij Repair Kid krijgen kinderen de kans om ouderwets te slopen en ongemerkt te recyclen.

 

Het is weer Doing Donderdag! En vandaag besteden we aandacht aan beeldend kunstenaar Cis Deyl die met haar reizende, kleurrijke caravan kinderen de ruimte geeft te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten. Dat komt er op neer dat ze dingen mogen slopen en van de resten weer kunst maken. Cis wil hiermee laten zien dat echt helemaal niets hoeft te worden weggegooid.

Deze video is opgenomen voordat corona uitbrak. Inmiddels is Repair Kid weer begonnen en hebben ze de volgende maatregelen getroffen: kinderen van 6 t/m 12 kunnen mee doen en er mogen geen ouders bij aanwezig zijn in verband met corona.

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:34 Jack Johnson
better together jack johnson
05:31 Eliza Doolittle
skinny genes eliza doolittle
05:28 Tony Bennett & Lady Gaga
cheek to cheek tony bennett & lady gaga
05:25 Mtume
juicy fruit mtume
05:21 A Girl Called Eddy
been around a girl called eddy
05:18 Marvin Gaye
how sweet it is [to be loved by you] marvin gaye
05:14 The Jivers ft. Anqui
do what the jivers ft. anqui
05:10 George Benson
never give up on a good thing george benson
05:06 Re Jazz
people hold on re jazz
05:02 Lucy Pearl
don't mess with my man lucy pearl