Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Doe-het-zelf-test Coronavirus
19

Doe-het-zelf-test Coronavirus

De Bill & Melinda Gates Foundation gaat test-kits voor het Coronavirus beschikbaar stellen aan inwoners van de Amerikaanse stad Seattle.

Met zo’n testkit kunnen mensen met behulp van een wattenstaafje een monster van het neusslijm nemen. Dat kunnen ze opsturen naar een lab. Vervolgens horen ze binnen twee dagen of ze besmet zijn of niet. Een dergelijke test kan de werkdruk van artsen verlichten en helpt om er eerder achter te komen of mensen besmet zijn of niet. Bovendien hoeven mensen die ziek zijn niet naar de dokter, waardoor de kans op eventuele nieuwe besmettingen wordt verkleind.

De Bill & Melinda Gates Foundation verwacht in eerste instantie zo’n 400 testen per dag te kunnen verwerken, zo meldt TechCrunch. De testen moeten ergens in de komende weken beschikbaar zijn voor inwoners van Seattle en in de toekomst mogelijk voor inwoners van de hele staat Washington.

In Washington zijn ten minste 136 personen besmet met het Coronavirus. De meesten komen uit de omgeving van Seattle. Tot dusver zijn 19 mensen in Washington overleden aan de gevolgen van het virus.

Foto: Kjetil Ree, 2009
Licensie: Creative Commons

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
00:53 Diana Krall
autumn in new york diana krall
00:49 Coke Escovedo
wouldn't change a thing coke escovedo
00:45 Justin Timberlake
take back the night justin timberlake
00:41 Melody Gardot
same to you melody gardot
00:37 Michael Jackson
rock with you michael jackson
00:32 Rahsaan Patterson
where are you rahsaan patterson
00:28 Simply Red
something got me started simply red
00:26 Everything But The Girl
each and everyone everything but the girl
00:22 Joyce Sims
come into my life joyce sims
00:18 Black Pumas
i'm ready black pumas