Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Boyan Slat lanceert eerste product van Ocean Cleanup-plastic
0

Boyan Slat lanceert eerste product van Ocean Cleanup-plastic

‘Alleen al het gevoel dit vast te houden, en te beseffen dat dit een jaar geleden nog giftig afval was dat 2000 kilometer van de kust ronddreef… dat is echt ongelooflijk.’

18 jaar was Boyan Slat toen hij The Ocean Cleanup oprichtte, in 2013. Nu, zeven jaar later heeft de organisatie weer een mijlpaal te vieren: Slat presenteerde afgelopen weekend het eerste product dat The Ocean Cleanup maakte van eigenhandig verzameld plastic uit de Pacific Garbage Patch.

Door spullen te maken en verkopen van het opgeruimde plastic wil Slat zijn opruimacties zelfvoorzienend maken.

Doing Donderdag met SUBLIME & BrightVibes

Iedere donderdag werken SUBLIME en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op SUBLIME hoor je meer over het initiatief. Op de website van SUBLIME kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
08:43 TLC
no scrubs tlc
08:38 Mo' Horizons
shake it loose mo' horizons
08:34 Harold Melvin
don't leave me this way (single) harold melvin
08:26 Jamie Lidell
multiply jamie lidell
08:22 Caro Emerald
back it up (new mix) caro emerald
08:18 Jacob Banks
too much jacob banks
08:15 Isley Brothers
this old heart of mine isley brothers
08:10 Victor Davies
morning sun victor davies
08:07 Alain Clark
blow me away alain clark
08:03 Anita Baker
sweet love anita baker