Schrijf je in voor de Sublime Nieuwsbrief en… - Klik Hier
inschrijven nieuwsbrief sublime
Boyan Slat lanceert eerste product van Ocean Cleanup-plastic
0

Boyan Slat lanceert eerste product van Ocean Cleanup-plastic

‘Alleen al het gevoel dit vast te houden, en te beseffen dat dit een jaar geleden nog giftig afval was dat 2000 kilometer van de kust ronddreef… dat is echt ongelooflijk.’

18 jaar was Boyan Slat toen hij The Ocean Cleanup oprichtte, in 2013. Nu, zeven jaar later heeft de organisatie weer een mijlpaal te vieren: Slat presenteerde afgelopen weekend het eerste product dat The Ocean Cleanup maakte van eigenhandig verzameld plastic uit de Pacific Garbage Patch.

Door spullen te maken en verkopen van het opgeruimde plastic wil Slat zijn opruimacties zelfvoorzienend maken.

Doing Donderdag met SUBLIME & BrightVibes

Iedere donderdag werken SUBLIME en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op SUBLIME hoor je meer over het initiatief. Op de website van SUBLIME kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:30 Jade
don't walk away jade
07:23 Simply Red
shine on simply red
07:19 Repercussions
promise me nothing repercussions
07:16 Brothers Johnson
strawberry letter 23 brothers johnson
07:10 Steffen Morrison
hold on lovers steffen morrison
07:06 TLC
waterfalls tlc
07:01 Joe Jackson
you can't get what you want (till you know what you wan joe jackson
06:51 4 Hero
wishful thinking 4 hero
06:48 Kool & The Gang
get down on it kool & the gang
06:45 John Legend
actions john legend